TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Emniyet daha da rahatladı"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, emniyetteki değişikliklerin çalışmaları aksatmadığını, aksine emniyetin rahatladığını ve operasyonların hızlandığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Emniyet daha da rahatladı"

Ala, bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Aralık sonrası emniyette başlayan görevden almaları değerlendiren Bakan Ala, “Paralel yapı emniyet içinde başarılı polislerimizin ilerlemesini, önemli görevlere gelmesini istememiş hep kendi adamlarını getirmiş. 260 bin polis teşkilatımız bizim evladımız. Kim işini iyi yaparsa belirli yerlere gelecek, kim işini iyi yapmazsa cezasını çeker. Darbe girişimi sıcağı sıcağına iki birimde olanların paralel yapı elamanlarıyla yapılmaya çalışıldı. Amir memurundan emir alan hale gelmiş bazı birimlerde. Yaşananlardan sonra teşkilatımıza bir ferahlama geldi. Teşkilat içinde ilerleme sınavlarında ciddi olaylar var. Sorular verilinceye kadar yaşananlar olmuş. Biz kurallar ve ilkeler üzerinden hareket ediyoruz. Devlet böyle çalışır. Teşkilatımız bundan sonra daha rahat çalışacak” diye konuştu.

YAŞANANLARI UNUTALIM

Hükümet ile sendikalar arasında süren 1 Mayıs gerginliğine değinen Bakan Ala, "1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin veren AK Parti hükümetidir. Günlerdir söylenen cümleleri çok duyduk. Gelin duymadığımız bir şey yapalım şimdi devlet olarak millet olarak. Şu 1 Mayıs'ı Yenikapı'da, Kadıköy'de kutlayalım. Yenikapı'yı açtık, ulaşım da rahat burada kutlayalım. O eski jargonu, Türkiye'nin yaşadığı eski şeyleri unutalım ve yeni bir cümle kuralım. Şu işçi bayramını işçi bayramı gibi kutlayalım. Biz de bize düşen her türlü imkanı verelim. İnsanlarımızı gerekirse ücretsiz taşıyalım. Ve gelsinler bayramlarını kutlasınlar" diye konuştu.

KILIÇ YORUMU

Ala, “AK Parti'nin Türkiye'nin kurumsal yapısının imkan verdiğinden daha demokratik şekilde fikirlerimizi söylüyoruz. Kararlar oluşturulmadan kamuoyuna açık değerlendirmeler yapmak yakışık olmaz. Milletimiz biz konuşmayınca neler oluyor diyor. Yapı işliyorsa tekrar konuyu açmıyoruz. Kararlar alındıktan sonra açıklamalarımızı yaparız. AK Parti göreve geldiği günden bu yana birçok reforma imza attı. Bitti denilemez çünkü AK Parti'ye karşı beklenti çok yüksek” dedi. Bakan Ala, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarıyla ilgili de çağdaş ülkelerde bir yüksek mahkeme başkanının böyle konularda konuşamayacağını, bunun bir az gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi.

SİYASİ DİLDİR SU

Hükümet mensuplarının düzenlenen törene misafir olarak katıldıklarını, geleneklere göre misafire en küçük bir saygısızlık yapılmaması gerektiğini söyleyen Bakan Ala, “Bizim geleneklerimiz bakımından davet edilenler sizin misafirlerinizdir. Anadolu'da bir söz vardır, misafire gülden ağır laf edilmez, ağır söz söylenmez. O sizin kalitenizi gösterir; eğer söylüyorsanız, karşıdakilerin kalitesini değil. Gömlek değiştirmekle itham ettiğiniz kişilerin karşısında, siz, gömleğin içindeki değişmiş. Bırakın gömleği, gömleğin içindeki tamamen değişmiş sizin zaviyenizde. Bunlar yanlış, Türkiye'ye yakışmayan şeyler. Gömleğin içindeki kişi değişmiş burada. Siyasi dildir bu. Kullanılacak bir söz değildir ama kullanan açısından söylüyorum. Kullanan açısından, itham ettiği söze bakın, kendisinin haline bakın. Kendisinin durumu tamamen bu. Gömleğin içindeki tamamen değişmiş. Haşim Kılıç, kendini bitirdi, kendi konuşmasıyla. Yazık oldu. Bu zamana kadar da. İnsanların bulunduğu iklim vardı, onun yetiştiği bir iklim vardı. Oranın da bütün değerlerini berhava eden bir konuşma. Bu yakışık almadı” diye konuştu. (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.