TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtarlar Ordu’da tek yürek oldu

Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Ordu’da birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısı gerçekleştirerek Genel Başkanları Ordulu Hüseyin Akdeniz’i yalnız bırakmama ve Akdeniz ile yola devam etme kararı aldılar

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2014 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muhtarlar Ordu’da tek yürek oldu

HAMZA GÜL

81 İl’in Muhtarlar Derneği Başkanları ve 7 Bölgenin ve İstanbul’un Konfederasyona bağlı temsilci başkanlarının TESK Otel’de düzenledikleri geniş katılımlı toplantıya Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhittin Aksak, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol ve çok sayıda Ordu’lu muhtarlar da katılarak Akdeniz’e destek verdiler. Toplantıda açılış konuşmalarının ardından Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener’de muhtarların Türkiye konjonktüründeki önemlerine dikkat çeken birer konuşma yaptılar. Yiğit düştüğü yerden ayağa kalkar tezahüratlarının sık sık atıldığı toplantıda Genel Başkan Hüseyin Akdeniz, çok sayıda muhtar da gözyaşlarına hakim olamadı.

BUGÜN TÜM TÜRKİYEYİZ

Duygu yoğunluğunun hat safhaya çıktığı toplantıda konuşma yapan Konfederasyon Başkanı Hüseyin Akdeniz; “2011’ de yola başladığımda ilk Ordu’daki arkadaşlarımla görüştüm. Osman Sarıkaraman, Ali Kemal Çiçek, Yüksel Dere, Mehmet Özgen ve Ordu’daki diğer dernek başkanı arkadaşlarım. Beni hiç yalnız bırakmayan arkadaşım Olgun Öztürk. Belki bu Ordu Muhtarlar Derneğinin ve federasyonun yükünü benden daha çok çekmiş bir kişidir. Ordu’dan başladık bugün tüm Türkiye’yiz. Türkiye yollarına çıkarken şunu demiştim bu camia başarmasını biliyor, bu camia kuşa kurda yem olacak bir camia değildir, bu camia dirayetli ve güçlü bir camiadır. Genel sekreterim Sevim Özsoylu ile birlikte Sayın Güneydoğu Başkanım Hatip Şeran biraz önce aslında çok duyguluydu o nedenle fazla konuşamadı. Türkiye yollarına 3 arkadaş başladık bugün 81 ilde varız 150  ilçede varız daha da çığ gibi büyüyoruz daha da büyüyeceğiz” dedi.

SEÇİLMEK YETMİYOR

Göz yaşları arasında konuşmasını sürdüren ve kendisini seçimlerden sonra da özeleştiride bulunduğunu ve daha çok çalışmaları gerektiğine de vurgu yapan Akdeniz; “Şunu anlatmak istiyorum; özellikle tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Belki biraz geç kaldım özeleştirimi yaptığımı düşünüyorum. Mahallelime kabahat bulmuyorum. Benim de eksiklerim hatalarım olmuş olabilir. Daha fazla çalışmam gerektiğini de düşünüyorum ama bazen pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz misali bana da öyle oldu Seçilmek yetmiyor değerli arkadaşlar size görev veren vatandaşın bizim ne yetkimizin ne olduğunu bilmediğinden ötürü her şeyi yapabileceğimizi zannediyor. Dolayısıyla bugün kırsalda, büyükşehirlerde kırsal mahallelerdeki eski köy muhtarları arkadaşlarım inşallah gelecekteki şu soruyla karşılaşmaz diyorum ‘ Muhtar sen ne iş yaparsın’ sözü ile karşılaşmaz diyorum. O gün bu soru kullanıldığında yok olmanın düğmesine basıldığı gün olacak. Bunu kullandırtmamamız ve bunu söyletmememiz gerekiyor. Özellikle kırsaldaki arkadaşlarımıza daha fazla destek olmamız lazım. Şehrin merkezindeki arkadaşlarımız bir şekilde hizmetlerini öyle ya da böyle alacaklar” şeklinde konuştu.

BÜTÜN SİYASİLERE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ

Bütün siyasi kesimlere eşit mesafede olmaya devam edeceklerinin de altını çizen Akdeniz sözlerini şöyle tamamladı: “Bu günlerde duyduğum ama asla bunun için önünde en az seçilmişler kadar yani sizler kadar engel olacağım bir hadiseyi burada söylemek isterim. Biraz önce konuşmamın başında her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var demiştim. Bizler devleti ve vatandaşı temsil eden bağımsız yöneticileriz. Her siyasi kesimden vatandaşın oyunu alarak seçilen insanlarız. Eğer birileri çıkarda benim savunduğum görüş içerisinde daha doğrusu onların savunduğu görüş içerisinde benim burada temsilcim var derse Hüseyin Akdeniz’i karşısında bulacak bunu böyle bilsin. Mahallenin de köyünde temsilcisi muhtardır. Birim amirlerinin devlet ile vatandaş arasında çalışmalarına aracı olan tek birim muhtardır. Benim mahalle başkanım, sokak başkanım, bilmem ne başkanım derse işte Hüseyin Akdeniz onların da karşısına çıkar. Dernek başkanı arkadaşlarımdan da rica ediyorum muhtar arkadaşlarımızı doğru bilgilendirmek durumundayız. Bir her siyasi görüşe sahip çıkıyoruz, içimizdeki her siyasi görüşten arkadaşlara saygı duyuyoruz ve bu saygı çerçevesi içerisinde tabiki iktidarla çalışmak zorundayız. Tabiki parlamento da grubu bulunan siyasi partilerle çalışmak zorundayız. İl genel meclis başkanlarıyla ilçe meclis başkanlarıyla, büyükşehir belediye başkanlarıyla çalışmak zorundayız. Bu konuda hemfikiriz. Ama kim ki önümüze seçilmiş muhtardan başka bir birimi öne sürerek hizmet akışının yönün değiştirmeye çalışırsa orda önüne set çekmek zorundayız. Değerli arkadaşlar 185 yıllık geleneği yok ettirmemek üzere söz verdim. 2011 de yol çıkarken de bütün federasyon ve dernek başkanı arkadaşlarıma da şunu söyledim birçoğu inanmadı belki ama dedim ki bakın başaracağım. Bu camianın mührün gücünün neler yapabileceğini gördük. Aslında 2013’te büyükşehir yasası çıkarken Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu kazanmadı. Tüm muhtarlar kazandı ve 30 Mart böyle oldu.”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk’te yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Aktürk ise çıktığı kürsüde şunları söyledi: “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelerimiz ayrıca Konfederasyonumuza bağlı Muhtarlar Federasyonlarımız ve bağlı Muhtarlar Derneklerimiz yani 81 ilin temsilcileriyle birlikte, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu istişare toplantısını Ordu ilinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu toplantının Konfederasyonumuz açışından önemli kararların alınacağı bir toplantı olacağını düşünmekteyiz. Bugün Ordu ilinde, bizleri bir araya getiren Ordu Muhtarlar Federasyonunun değerli Başkan ve yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Kurulduğu günden bu yana, dağınık olan Muhtar camiasını bir araya getirmek için büyük gayret gösteren ve bunu da başaran Türkiye Muhtarlar konfederasyonu ve Genel Başkanı yeni seçilen arkadaşlarımız ile birlikte yoluna devam edecektir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.