TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasin Börü için toplandılar

Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları, kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak için Konak Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2014 08:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yasin Börü için toplandılar

DAVUT İPEK

Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları temsilcileri, kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak için Konak Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Din Görevlileri Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hafız Ethem Uran’ın konuşma ve duasıyla başlayan basın açıklamasına meydanda toplanan vatandaşlar da katılım gösterdi. Uran’ın yaptığı duanın ardından basın açıklamasını yapmak üzere söz alan Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere 6-7 Ekim tarihlerinde, mübarek Kurban Bayramını idrak ettiğimiz o kutsal günlerde, Türkiye’yi Kobani bahanesi ile yakıp yıkan eşkıyaların 16 yaşındaki Yasin kardeşimizi ve arkadaşlarını şehit etmelerine hepimiz tanık olduk. Silahlarla saldırılan, bıçaklarla yaralanan, balkondan aşağı atılan, başı taşla ezilen ve “ öldür öldür ” zılgıtlarıyla gencecik insanların vahşice katledildiğine tüm Türkiye olarak şahit olduk. Tek suçu, bir derneğin garibanlara kurban eti dağıtmak için düzenlediği organizasyonda yer alması olan 16 Yaşındaki Yasin’i ve arkadaşlarını, insanlık değerlerini hiçe sayacak şekilde katlettiler. Ellerinde sapan yoktu. Molotof yoktu. Bomba yoktu. Tabanca yoktu. Onlar bayrak yakmıyorlardı. Bu çocukların sadece elinde fakirlere verilmek üzere dağıtılmakta olan kurban etleri vardı. Ama bununla da yetinmediler 40 kişiyi öldürdüler, binlerce iş yerini, okulu, dükkanı, evi yaktılar, yıktılar, yağmaladılar. Ambulansları, belediye otobüslerini, kan araçlarını kullanılamaz hale getirdiler. Milletin öz malına kastettiler. En basitinden Diyarbakır’da ana-okullarını bile ateşe verdiler, ana okullarının içinden çıkan yanmış oyuncaklar bile her şeyi özetliyor. Türkiye’nin en önemli sorununun çözümünün arifesinde, kendisini çözümün tarafı olarak gören HDP’li siyasetçiler maalesef taraftarlarını sokağa dökerek Türkiye’ye yeni bir Kerbela yaşatmışlardır. Bu şiddetin sorumluluğu onlarındır ve Ahlaklı bir şekilde tüm Türkiye kamuoyundan özür dilemeleri gerekmektedir. Ama herkesin beklediği gibi topu taca atıp, sorumluluklarını başkalarına yüklemek için çaba göstermektedirler. Çabaları nafiledir. Millet samimiyetsizliklerini ve şımarıklıklarını görmüştür. Peki ne için yaşandık tüm bu olayları? Sözde Kobani’ye destek olmak, Türkiye kamuoyunun ilgisini ve yardımım o bölgeye çekebilmek için. Sormak istiyoruz, hangi aklıselim zihin bu yapılanları kabullenebilir? Hangi yozlaşmamış vicdan ölümleri meşrulaştırabilir? Amaçlananla yapılanlar arasında bir alaka var mı sizce? Yapılanlar tamamen çözüm sürecini bitirip Türkiye’yi diğer bölge ülkeleri gibi istikrarsızlaşmak için tezgahlanmıştır.”

“DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNDÜLER”

Kırkpınar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Her türlü provokasyona rağmen Millet, çözüm sürecini sahiplenmiş ve sorumsuz siyasetçilere ders verecek nitelikteki vakur duruşu ile aklıselimi ön plana çıkartmıştır. Feraseti ile bir kez daha ahlak yoksunlarının planlarını bozguna uğratmıştır. Millet, son günlerde zihinlerindeki kötücül cerahati susarak ya da söz söyleyerek akıtanlara da şahit olmuştur.Maalesef hepimiz; "Oğlunuz gerçekten IŞİD’çi miydi” diye soran, utangaç sessizliğe bürünen sözde gazetecilere, “ama onlarda İŞİD ile PKK aynıdır dedi” diyen yozlaşmış zihniyetlere -ki bu söz olaylardan sonra söylendi- Berkin Elvan için Mezhebine vurgu yaparak taziye dileyen timsah gözyaşlı paralel başının dut yemiş bülbüle dönmesine, PKK’nın ambargosuna girmekten korktukları için bu rezillikleri eleştirmeyen akil insanlara, ülkedeki milliyetçilerin sokağa çıkması için sosyal medyada yalan bilgiler yayan ahlaksızlara şahit olduk.İzmir AK Gençlik olarak bugün Yasin Kardeşimiz nezdinde bu olaylarda hayatını kaybeden herkes için Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diyoruz.Bizler Türk-Kürt-Laz-Çerkez-Arap-Sünni-alevi fark etmez hangi gruba bağlı olursa olsun. Bu ülkenin gençlerini vahşetle, vahşilerle karşı karşıya bırakılmasına seyirci kalamayız.Ve sormak istiyoruz, Berkin ELVAN da bizim evladımızdı, onun için ortalığı ayağa kaldıranlar hatta daha da ileri gidip onun ölümü üzerinden siyasi provokasyonlara kalkışanlar neden Yasin ve arkadaşları söz konusu olunca dut yemiş bülbüle döndünüz, aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz. Sizin yaptığınız acıları yarıştırmak, acılar arası hiyerarşi kurmak olmuyor mu? Böyle bir zihniyeti lanetliyoruz.Son olarak sorumsuzlukları ile bu olaylara sebep olanlara da seslenmek istiyoruz.Sizin ve uzantılarınızın gücü bu topraklara barışın gelmesini engelleyemeyecek. Bu topraklarda yaşayan insanlar sizin kirli oyunlarınızı gördü. “Biz müzmin mağdurlarız ve yaptığımız her şey meşrudur” şımarıklığınıza özellikle bölge halkı ‘edi bese’ yani ‘yeter artık’ dedi. Bu günden sonra edebinizle siyaset yapın ve yaptığınız her sorumsuzluğun bu topraklara ölümden başka bir şey getirmediğini görün.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.