TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birol Soylu: İl Başkanı derhal istifa etmelidir

CHP’li muhalifler, 8 ilçenin kaybedilmesiyle sonuçlanan yerel seçimlerin ardından CHP İl Başkanı Ali Engin’in derhal istifa etmesini istiyor  

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Birol Soylu: İl Başkanı derhal istifa etmelidir

HALİDE DEMİR

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il yönetiminin(CHP) ahbap-çavuş ilişkileriyle belediye başkan ve meclis üyesi adayı belirlediğini ve sonucun 2’si MHP, 6’sı AK Parti olmak üzere 6 ilçenin kaybedilmesi olarak ortaya çıktığını belirten CHP’li muhaliflerin sözcüsü Birol Soylu, imza toplama hareketine Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına kadar ara verdiklerini açıkladı.

Muhaliflerin örgütlendiği İzmir Birlik Platformu adına gazetemize değerlendirmelerde bulunan Birol Soylu, başarısızlığın altında CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in ve yönetiminin bulunduğunu savunarak, Engin’in istifasını beklediklerini belirtti.

 YETERLİ İMZA SAYISINA ULAŞTIK AMA BEKLEYECEĞİZ

Platform olarak yeterli delege imza sayısına ulaştıklarını ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle partileri CHP’ye zarar vermemek adına beklemede kalacaklarını açıklayan Birol Soylu, Ali Engin’e oy veren 253 delegenin de kendileriyle hareket ettiğini savundu ve “İzmir Birlik Platformu olarak muhalefeti örgütlemiş durumdayız, mevcut il başkanına karşı. İmzayı toplayabilmek için yeter sayımız da var. 301 imza lazım. Unutmamak lazım ki, il başkanımız 253 delegenin oyuyla seçilmişti. 337 üye kendisine oy vermemişti. Ve kendisine oy veren 253 oy veren delege de bizimle birlikte hareket ediyor. CHP’liler olarak ne yaparsak yapalım yaptığımız şeyin neticesinde partimize zarar gelmemesi lazım. Partimizin zarar göreceği hiçbir eylem ve tutum içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız” açıklamasını yaptı.

 İL BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i, “Cemaati ayakta alkışlayan il başkanı bizim başkanımız olmasın. Biz istifaya bekliyoruz hala, davet ediyoruz. CHP’ye vereceği en iyi hizmet derhal il başkanlığı koltuğundan istifa etmesidir” sözleriyle istifa etmeye davet eden Birol Soylu, geçtiğimiz hafta Cuma günü yaptıkları toplantı sonunda, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle, aldıkları karar gereği imza toplama yoluna gitmeyeceklerini vurguladı.

 ASLA PARTİMİZE İHANET ETMEZ VE ZARAR VERMEYİZ

Soylu, toplantıda aldıkları imza toplama kararını ve gerekçesini şöyle açıkladı: “Birlik platformu olarak şu kararı aldık; imzaların noterden toplanma süresi 15 gündür, 15 gün de partinin değerlendirme süresi var. İl başkanlığı düştükten sonra da kayyum 45 gün sonra seçime götürmek zorunda. Hesapladığımızda bu 3 aylık süreye tekabül ediyor. 3 ay sonra önümüzde bizim için ülkemiz için çok önemli olan bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çakışma yaşanıyor. Bu partiye yapılacak büyük ihanet ve verilecek çok büyük zarar. Biz böyle bir zararın altına imza atmayız.”

 ‘İMZA TOPLAYIN’ DİYEREK

BİZİ HAİN KONUMUNA SÜRÜKLEMEK İSTİYOR

“Ali Engin, imza toplayın diyerek bizi hain konumuna sürüklemek istiyorlar. Biz bu tuzağa düşmeyiz” diye sözlerini sürdüren Birol Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğunu düşündüğü MYK üyelerini değiştirdiğini, sırada başarısız olan il başkanlarını da değiştirmeye geldiğini de savunarak, şunları söyledi: “Ama biz kendilerinin istifa etmeseler dahi, nasıl ki genel başkanımız başarısız bulduğu MYK üyelerini görevden almıştır. Aynı davranışı il başkanlarını görevden almasını bekliyoruz. Aksi durumda biz Cumhurbaşkanı adayımız belli olana kadar mevcut il başkanı ve yönetimine en sert muhafeti yapmaya devam edeceğiz. Ama Cumhurbaşkanı adayımız belli olduktan sonra sadece ve sadece adayımızı cumhurbaşkanı yapmak için uğraşacağız. İzmir’de alınacak başarısız bir sonucun faturasını bize kimse kesmeye kalkmasın. Biz CHP’nin gerçek savaşçılarıyız.”

 ADAY BELİRLEMEDE AHBAP-ÇAVUŞ, TANIDIK,

İŞ ORTAĞI İNSANLAR ROL OYNADI

İzmir Birlik Platformu adına konuşan Birol Soylu, seçim ve aday belirleme sürecinin kötü yönetildiğini dile getirerek, şu açıklamaları yaptı: “Yapılan haksızlar nedeniyle. Bizim isyanımız birinci derecede sürecin kötü yönetilmesi. Meclis üyeliklerinde özellikle ahbap çavuş, tanıdık, iş ortağı insanların partiyle alakası olmayan insanların, CHP’nin kapısını çalmamış, bir hafta öncesine kadar parti aleyhine konuşan insanlar meclis üyesi yapıldı. Seçilen meclis üyeleri içerisinde birbirinden kıymetli arkadaşları tenzih ederek söylüyorum. Bizi en çok yaralayan birinci şey bu. 8 ilçe kaybedilmesine ve yüzde 57’den yüzde 49’a büyükşehir belediyesi oylarımız düştü. 17Aralık ve Gezi olayları konjoktorüne rağmen büyük bir başarısızlıktı. Bizim bu başarısızlığı içimize sindirmemiz ve kabul etmemiz mümkün değildir. Biz yerel seçimde yerel seçimi karşılaştırmalı. Yerel seçimle genel seçim karşılaştırılmaz. MHP meclis delegeleri, büyükşehir adayından 120 bin oy fazla almıştır. Bu 120 bin oy Sayın Kocaoğlu’na verilmiştir ama emanet oylardır. Bunlar CHP’ye verilen oylarmış gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirdiler. Biz buna tepki verdik.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.