TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’den seçim çalışmaları

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında, Torbalı Karşıyaka Mahallesi Yayla Kahvesinde halk toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2014 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP’den seçim çalışmaları

Toplantıya Halkların Demokratik Partisi(HDP) üyeleri yanısıra çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan Yüksekdağ, çok zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, "Bizler bu zorlu sürecin bir parçasıyız. Çankaya'da gözümüz yok. Bizler Türkiye'yi istiyoruz. Bütün Türkiye'yi yeniden inşaa etmek istiyoruz. Adayımız barışa açılan bir kapıdır. Diğer adaylar yani, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın anlayışı; halkı Çankaya'dan sömürmektir" dedi.

“BU DİLİ İYİ BİLİYORUZ”

Demirtaş'ın adaylığıyla birlikte başka bir gücün ortaya çıktığını belirten Yüksekdağ, "Bundan dolayı sataşıyorlar. Bizler bu dili çok iyi biliyoruz. Çaresiz kaldıklarında kullandıkları dildir. Siyasi iktidar yıllardır bu dille devam etti. Bayrakları siyasi malzeme haline getirdiler. Şövenist kışkırtıcı dille bir şey elde edilemez. Yerel seçimlerde Ege'de parti binalarına saldırılar yapıldı. Umut dimdik ayakta. Bu umut Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendini gösterecek. Onları daha fazla korkutacağız. Rüzgar bizden yana esecek" diye konuştu.

“KOŞULLAR EŞİT DEĞİL”

AK Parti iktidarının Ortadoğu'da yaşanan katliamlara karşı ikiyüzlü bir politikaya sürdürdüğünü işaret eden Yüksekdağ, Filistin'e ses çıkaran Erdoğan'ın Rojava'yı görmediğini söyledi. Filistin'de yaşanan katliamı kınadığını belirten Yüksekdağ, aynı zamanda Rojava'daki katliama da duyarlılık çağrısında bulundu. Ardından konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, eşit olmayan koşullarda bir seçime gidildiğinin altını çizerek, "Onların milyonları var. Bizim ardımızda halkımız var. Demirtaş sadece HDP'nin değil, tüm öteki halkların adayıdır" şeklinde konuştu.

BDP İzmir İl Eş Başkanı Fevziye Pülat'ta Rojava'da devam eden direnişi selamlayarak, metropollerde yaşayan Kürt halkının sessiz kalmasına tepki gösterdi.Toplantının ardından Yüksekdağ ve beraberindeki heyet Torbalı'da Salı Pazarı'nda esnafı ziyaret etti. Daha sonrada BDP Torbalı İlçe binasına giderek, partilileri ziyaret etti. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.