TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi’nde 6. Bilim Haftası

Ege Üniversitesi’nde 6. Bilim Haftası

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Üniversitesi’nde 6. Bilim Haftası

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörlüğü tarafından bilimi özellikle ilköğretim çağındaki çocuklara sevdirmek ve bilimsel yaklaşımı benimsemiş genç nesiller yetiştirmenin önemini vurgulamak amacıyla 2009 yılından beri yapılmakta olan “Bilim Haftası” etkinliğinin 6’ncısı, EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) organizasyonu ile başladı.

EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tanıtım Alanı’nda fakülteler, enstitüleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulu ve  araştırma ve uygulama merkezleri stant açarak tanıtım yaptı.

Etkinliğin faydalarından bahseden Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi Yürütücüsü Uzm. Pınar Eryeşil, “Bu organizasyonun asıl amacı, çocuklara bilimi sevdirmek, bilimin faydasını ve korkulu bir şey olmadığını göstermek, bilimi çocukların anlayabileceği şekilde anlatmak” dedi.

 

Kutu kutu kutu kutu

ETKİNLİKLER

Bilim Haftası kapsamında; “Gözle Görülen DNA, Mikro Canlıları Tanıyalım, Bitkiler Neden Yeşildir, İpek Böceklerini Tanıyalım, Hücreler Nasıl Bölünür, Güneşin Gücü, Kaçışan Renkler, Hava Sirkülasyonu Gösterisi, Böceklerin Dünyası” etkinlikleri yapılıyor.

Ayrıca etkinlikte Tiyatro gösterisi, Müze gezileri, Botanik bahçesi ziyareti, stant alanında çeşitli deneyler ve gösteriler düzenleniyor. (Ege Ajans)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.