TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

70 yaşında girişimci olmaya karar verdi

70 yaşında girişimci olmaya karar veren emekli Albay Orhan Hamat, Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki (GESEM) eğitimi sonrası KOSGEB desteğinden yararlanarak hayalini kurduğu iş yerini kurmayı planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2014 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
70 yaşında girişimci olmaya karar verdi

Ücretsiz girişimcilik eğitimi verilen GESEM’deki eğitime katılan 70 yaşındaki emekli Albay Orhan Hamat, çoğu kendisinden onlarca yaş küçük sınıf arkadaşlarıyla birlikte derslere katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yıllarca görev aldıktan sonra emekli olan Hamat, 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamladı. Öğrenmenin de, girişimciliğin de yaşı yok dedirten 2 çocuk ve 3 torun sahibi Hamat, KOSGEB’in 30 bin lirası hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık devlet desteğinden yararlanarak kendi işyerini kurmayı hedefliyor.

“ÖĞRENCİ OLMAK GÜZEL”

Günlük hayatta kullandığımız eşyaları çevreci malzemelerden imal edip hem daha kullanışlı hem de sağlıklı hale getirmek isteyen Orhan Hamat, “Bilginin yaşı yok, bilgi akılla birleşince ortaya müthiş bir enerji çıkıyor. İşte bu amaçla girişimcilik eğitimine katıldım. Yaşamım boyunca edindiğim deneyimleri, Gediz Üniversitesi’nde öğrendiğim bilgilerle harmanlayıp başarılı bir girişimci olmayı planlıyorum. Yıllar sonra yeniden öğrenciliğe dönmek çok keyifliydi, başta çocuklarım olmak üzere ailem de destekledi” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.