TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’da Çakar çıkışı

Buca Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Başkan Levent Piriştina’nın önderliğinde gerçekleşti. Soma faciasının anıldığı meclis toplantısına eski AK Partili Yusuf Kenan Çakar’ın son günlerde gündemden düşmeyen İl Özel İdaresi’ne ait malların paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklama damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2014 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca’da Çakar çıkışı

FEYZİ MİRHANOĞLU

ÇAKAR: KANUNLAR ALLAH’IN EMRİ DEĞİLDİR

Taşınır-taşınmaz tüm mal varlığı Maliye Hazinesi’ne devredilen İzmir İl Özel idaresi ile ilgili tartışmalar devam ederken, geçtiğimiz Nisan ayında AK Parti’den istifa eden Buca ve Büyükşehir bağımsız meclis üyesi Yusuf Kenan Çakar malların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini söyledi. Buca Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Çakar, “6360 sayılı yasada mal paylaşımının nasıl yapılacağı anlatılabilir ama yasa Allah’ın emri değildir, Kuran ayeti değildir ve eksiği varsa değiştirilir. Bana göre değiştirmelidir de. İzmir’de ve tüm Türkiye’de Büyükşehir Belediyelerine çok önemli görevler verilmiştir. Kınık’ın bir caddesini asfaltlama görevi eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişse o zaman o bölgedeki tesisler de Büyükşehir’e verilmelidir. Sorumluluk ne kadar verilmişse onun karşılığında da o kadar imkan verilmesi gerektiği adaletin gereğidir. Yasada eksiklik varsa giderilmelidir, değişiklik yapılmalıdır. Eğer doğrudan devir değil tahsis yoluyla bunun önü açılabiliyorsa bunu yapmak için çalışmalar da yapılabilir. Bu hiçbir zaman iktidar-muhalefet çatışması halinde algılanmamalı ya da çatışma şeklinde verilmemeli. Bu bir kentin ihtiyacını gidermeye yönelik taleplerdir’’ ifadelerini kullandı.

PİRİŞTİNA: GELİŞME YERELDEN BAŞLAR

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da malların yerel iktidara verilmesi gerektiğini savundu. Piriştina, “Siyasi parti gözetmeden, yerelde demokrasiye, yerelde kalkınmaya, gelişmenin yerelden geleceğine inanıyorum. Bu konuya gerçekten siyaseten yanaşmıyorum. Umuyorum bu iş Valilik’ten geri döner. AK Parti, MHP, CHP tartışması yapmıyorum. İzmir’in mallarından bahsediyoruz. Buca, Bornova, Karşıyaka, Kınık veya Kiraz, hiç fark etmez. Bu malların yerelde kalmasını istiyorum. Benim gönlümden bu geçiyor. Bu mallar mutlaka yerel iktidar tarafından kullanılmalı. Daha iyi bir Buca için temennim bu yöndedir’’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.