TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel İdare imam hatip mi oluyor?

İl Özel İdare mallarının Hazine’ye devredilmesine yerel idarenin tepkisi sürerken CHP İzmir Milletvekili Musa Çam konuyu meclise taşıdı ve Bakan Ala’ya o iddiayı sordu: İl Özel İdare’nin yeni binası İmam Hatip mi olacak?

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özel İdare imam hatip mi oluyor?

ÖNERGE

Tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir ki; İl Özel İdarelerinin yerel seçimler sonrası kapatılmasının ardından, 4 milyar lirayı bulan havalanından, otellere, su parkından, yarış pistine kadar İzmir İl Özel İdaresi'nin malları, İzmir Büyükşehir Belediyesi yerine Hazineye devredilmiştir. Tüm bu süreç devam ederken son dönemde, kamuoyundan gizlenerek, Meclis salonu, toplantı odalarıyla kentin yerel meclisi için dizaynedilen ve 24 milyon liraya mal olan İzmir İl Özel İdaresi'nin yeni hizmet binasının imam hatip lisesine dönüştürüleceği kararı alındığı belirtilmektedir. İmam hatip lisesi bir ihtiyaç olabilir ancak konunun bu şekilde çözülmeye çalışılması kabul edilemezdir. Konuya kamuoyunun dikkatini çekmek ve yapılan haksızlığı bir kez daha dile getirmek adına İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğum soru önergesinin metnini ekte bilgilerinize sunuyorum. (HABER MERKEZİ)

* İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin binasının depreme dayanıklı olmadığının bilindiği bir süreçte, 24 milyon liraya mal olan İzmir İl Özel İdaresi'nin yeni hizmet binasının İmam Hatip Lisesine dönüştürüleceğine dair haberler doğru mudur?

* İçerisinde meclis salonu, siyasi parti grup odaları, başkanlık makamı, bürokrat odaları, 120 araçlık otopark, 10 bin metrekarelik açık alanın bulunduğu 20 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir binanın

* İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmak istenmesinin gerekçesi nedir?

* Kentte kaç adet İmam hatip lisesi bulunmaktadır? Tüm İmam hatip okulları tam kapasite ile mi hizmet vermektedir?

* Bu konuda İl Özel İdaresinin yeni hizmet binasını dönüştürecek kadar acil talep mi bulunmaktadır?

* Alınan kararların kamuoyundan gizlenerek bir oldubitti ile dönüşüm yapılmaya çalışılmasının sebebi nedir?

* Bilinmektedir ki İl Özel İdarelerinin yerel seçimler sonrası kapatılmasının ardından, 4 milyar lirayı bulan İzmir İl Özel İdaresi'nin malları, İzmir Büyükşehir Belediyesi yerine Hazineye devredilmiştir. * Amaç İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir halkını cezalandırmak mıdır?

* AKP Hükümetinin İzmir’e yönelik her alanda sürdürdüğü bu ötekileştirme politikası ve haksız uygulamaların kaynağı nedir? Hükümetiniz bu yönde bir karar mı almıştır?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.