TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir seçime hazır

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,İhsanoğlu’nun adaylığına ilk itirazların İzmir’den çıktığını ancak yine en önce İzmirliler’in sahip çıktığını söyleyerek, “Ekmeleddin ihsanoğlu seçimi ilk turda yüzde 55 oy ile kazanacaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir seçime hazır

CHP İl Başkanı Ali Engin cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Engin, yerel seçimde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oy kullanmak isteyen ancak yatalak, hasta veya engelli olduğu için sandığa gitmekte sıkıntı yaşayacak vatandaşları taşıyacaklarını ifade ederek, "Parti örgütümüz ilçelerde il merkezimizde engellerine yaşlıların sandığa taşınmasına büyük önem veriyoruz. Yerel seçimde de bu konuyla ilgili büyük çaba göstermiştik. Bu çabayı Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sürdüreceğiz. İsterlerse AK Partilileri de taşırız. Taşıdıklarımıza kime oy verdiklerini sormuyoruz. Katılımın yüksek olması için sahil beldelerden ilçelere otobüs kaldırılacağız” dedi.

“GÖNÜLLÜLER MÜŞAHİD KARTIYLA GÖZLEMCİ OLABİLİR”

İzmir’de 8 bin 463 sandık, 1642 oy kullanma binası ve 3 milyon 80 bin seçmen olduğunu aktaran Engin, “Sandık görevlilerimiz hazır. Bina görevlilerimiz hazır. Laptoplarıyla beraber sonuçları sistem üzerinden genel merkeze iletecekler. Sandık müşahidlerimize tek tip şikayet dilekçesi dağıtıldı. Şikayetlerimizi dilekçelerle hakim ve sandık kurul başkanına ileteceğiz. Çetele çizelgesi var. Tutanaklardan alınan bilgiler sandık görevlileri tarafından çeteleye yazılacak. Anında SMS’le bu sonuçlar genel merkeze iletilecek. Sandık görevlileri dışında müşahidler sandıklarda gözlemci olarak beklemesi dağıtacağımız kartlarla mümkün olacak. Sonuçlara gölge düşmemesini istiyoruz. Ama kuşkularımız var. Sivil inisiyatif, oy ve ötesi gibi örgütlenen gönüllüler ilçelerden müşahid kartları temin ederek gözlemci olabilir” dedi.

“İZMİR İHSANOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI”

Eşit olmayan adil olmayan bir seçim sürecinin yaşandığını ifade eden Engin, “Kıt olanaklara rağmen 30 ilçemizde seçimden yeni çıkmış kısmen yorulmuş bir örgüt olsak ta İhsanoğlu’nu sokak sokak tanıttık. İzmir’de İhsanoğlu’nu tanımayan kalmadı. Seçimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İzmir’de de itirazlar oldu ama en önce İzmirliler sahip çıktı. İhsanoğlu’nun devlet kurumlarıyla uyum içinde olacağına, birleştirici güç olacağına inandılar. İzmir İhsanoğlu’na sahip çıktı. Sahiplenmeyi sandığa giderek tatillerine ara vererek göstereceklerdir” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.