TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Karabağlar, Kazım Karabekir Mahallesi

Karabağlar Yeşilyurt’un en eski ve köklü mahallesi olan Kazım Karabekir Mahallesi’nin nüfusunun hızla artması sonucu mahalle zaman içinde buradan ayrılan sokaklar yeni mahalleleri oluşturdu. 50 yıldan bu yana Kazım Karabekir Mahallesi’nde mührü elinde bulunduran Gülgü ailesinin 3 ncü kuşak temsilcisi Muharrem Gülgü 30 Mart seçimlerinde muhtar seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 06:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Karabağlar, Kazım Karabekir Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Karabağlar, Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Davut Tekin’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

Hamza Gül

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (168’inci Mahalle)

Mahallenin adı:  Kazım Karabekir

Mahallenin ilçesi, ili: Karabağlar/İzmir

Posta Kodu: 35160

Mahallenin nüfusu:  14.000

Mahallenin seçmeni: 9.000

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 67

Mahallenin muhtarı:  Muharrem Gülgü

Karabağlar Yeşilyurt’un en eski ve köklü mahallesi olan Kazım Karabekir Mahallesi’nin nüfusunun hızla artması sonucu mahalle zaman içinde buradan ayrılan sokaklar yeni mahalleleri oluşturdu. 50 yıldan bu yana Kazım Karabekir Mahallesi’nde mührü elinde bulunduran Gülgü ailesinin 3 ncü kuşak temsilcisi Muharrem Gülgü 30 Mart seçimlerinde muhtar seçildi. 1964 yılında dede Mustafa Gülgü’nün 30 yıl aralıksız sürdürdüğü muhtarlığı 1994 yılında oğlu Ahmet Gülgü devir aldı. 3 dönem muhtarlık yapan Ahmet Ülgü’nün vefatı ile 2009-2014 arasında el değiştiren muhtarlık son seçimlerle birlikte tekrar Ülgü ailesinden Muharrem Gülgü’ye geçti. Kısacası aileden muhtar olan Muharrem Gülgü genç yaşına rağmen dede ve babadan gördüğü bilgilerle sanki birkaç dönem üst üste seçilen muhtar gibi mahallenin sorunlarına hakim bir görüntü sergiliyor. Muhtarlık ofisi kendi binalarının altında olan Muharrem Gülgü’nün işyeri de buraya bitişik. Ofset matbaacılık yapan Gülgü, neredeyse buradan geçen herkese ismi ile hitap edip hal hatır soruyor. Bu kadar geniş bir mahallede insanları bu kadar iyi nasıl tanıdığını sorduğumda ise, “Ben burada doğdum, çocukluğum bu sokaklarda geçti, dedem buralarda tarım yaparken bilirim buraları, dolayısıyla zaman içinde bu ekili alanlar birer birer arsaya dönüşüp evler yükselince burada yaşayanları da birer birer tanıma şansım oldu. Buradan hiç ayrılmadım, birde dedem ve babam muhtarken yardım ederdim o zamandan beri muhtarlık işlemleri ile haşır neşirim. Bu anlamda mahalle sakinlerimizin isteği ile seçimlere girdim ve muhtar seçildim. Bu kadar eskisini bildiğim mahalleme kalıcı bir şeyler kazandırmayı uzun süredir düşünüyordum. Bunun ilk harcını muhtarlıkta atayım diyerek görevi aldım. Şimdiden belediyelerimizle ve diğer kurumlarımızla sıkı bir diyalog içindeyim. İnanıyorum bu dönemde var olan sorunlarımızın önemli bir bölümünü çözeceğim” dedi.

10 MAHALLEYE BÖLÜNDÜ

Kazım Karabekir Mahallesi zaman içinde aldığı göçle oluşan nüfusun aşırı artışı ile bölünmeye başladı. Bu süreçte Kazım Karabekir’den bölünen sokaklardan 10 mahalle daha ortaya çıktı. Bu büyümenin merkezinde bulunan Kazım Karabekir Mahallesi’nin merkez olma özelliğini sürekli koruduğuna dikkat çeken muhtar Muharrem Gülgü, “Şimdi bizim mahallenin bir yanında Tepecik Eğitim Araştırma, diğer yanında Atatürk eğitim araştırma Hastaneleri bulunuyor. Bu iki önemli sağlık kuruluşunun arasında yer alan mahallemizde dolayısıyla sağlık ocağımız yok. Mahalle sakinlerimiz bu hastanelerin yanı sıra aile hekimliği içinde Yeşilyurt Mezarlığı yanındaki Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki sağlık ocağından istifade ediyor. Mahallemizde var olan 63 sokağımızla birlikte  Yıldız, Saim Çıkrıkçı, Türbe ve İsmet Paşa Caddeleri geçiyor. Ayrıca mahallemiz çocukları ile gençlerimizin eğitimi konusunda  Üzümcü, Şehit Muzaffer Erdönmez İlkokullarımız var. Ayrıca Hasan Tahsin ve Kazım Karabekir Ortaokulları ile Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisemizde bizim mahallede bulunuyor. Mahalle sakinlerimizin genel olarak kültür düzeyleri iyi, ekonomik anlamda da orta gelir düzeyine sahip aileler yaşıyor diyebiliriz. Mahallemizdeki durumu kötü aile sayısı yok değil, son olarak kaymakamlığımızdan mahallemizdeki 225 aileye kömür yardımı geldi. Bunun yanı sıra birkaç ailenin daha durumunun iyi olmadığını belirtmek isterim. Mahallemizde Suriyeli aile yok. Bir iki aile var gibi ama bunlarda bazen geliyor bir bakıyoruz gitmişler, öyle sabit yaşayan Suriyeli yok. Ancak mahallemiz bundan 60-70 yıl önce buranın yerlisi diye tanımlayacağımız ailelerden şimdilerde çok azı burada yaşıyor. Bir ve iki katlı evler son 20 yılda hızla yıkılarak yerlerini apartmanlara terk ediyor. Buda mahalleye hızlı bir göç dalgasının yaşanmasına neden oluyor. Bu anlamda bizim mahallede ülkemizin hemen her bölgesinden aileler iç içe yaşamakta.” diye konuştu.

PARKLARIMIZ BAKIMSIZ

Kazım Karabekir Mahallesi’nin nüfusuna göre park sayısının yeterli olduğunu ancak bu parklardaki oyun ve spor aletlerinin yetersiz olduğuna işaret eden Muharrem Gülgü, “Mahallemizde ilk etapta bakıldığında park sayımız diğer mahallelere göre yeterli gibi. Ancak bu parklarımızda hem çocuklarımızın oyun oynayacağı oyun aletleri hem de mahalle sakinlerimizin spor yapacağı spor aletlerimiz hem yeterli değil, olanlarda bakımsız.  Bu eksikliğimizin giderilmesi ve parklarımızın bakımlarının düzenli yapılması ile buralar hem halkın hizmetine açılmış olur hem de burada kötü alışkanlıklar edinen kişilerin buralarda barınması önlenir. Bu konuda belediyelerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle temizlik konusunda çöplerimiz düzenli toplanıyor ancak sokaklarımızın temizliği noktasında belediyemiz temizlik işleri yeteri kadar etkili değil. Bunu da belediye başkanımızla bir araya geldiğimizde ifade ettim. Mahallemizin alt yapısı eski ve bir çok sokağımızda içme suyu şebekemize kanalizasyon karışıyor. Ayrıca yağmur suyu kanalı ve var olan kanalizasyonlar yeterli olmadığından yağışlı havalarda bir çok sokağımızda göller oluşuyor ve özellikle 1 nci katlardaki ev ile işyerlerini sular basıyor. Parklarımızı amacına uygun hale getirdiğimizde hem mahallemizin asayiş soruna kalıcı çözüm üreteceğiz, hem de başta gençlerimiz olmak üzere mahalle sakinlerimizin sağlıklı bir şekilde spor yapmalarını sağlayacağız. Bu konuda Karabağlar Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu ve ekibinin önümüzdeki günlerde ciddi bir çalışma yapmasını bekliyoruz. En önemli sorunlarımızdan birisi de başıboş sokak hayvanları. Özellikle bazı sokaklarımızda yaşlılarımız ve çocuklarımız sokağa çıkamaz hale geldi. Çünkü bu hayvanlar zaman zaman oldukça saldırganlaşıyor ve önüne gelene saldırıyor. Bu konuda sık sık şikayetler geliyor, bende yetkililere iletiyorum, umuyorum üzücü bir durum yaşanmadan bu duruma bir çözüm üretilir.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.