TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pekdaş: Yıkılırsa bir daha yaparız

Damlacık’ta gerçekleşen “Sokakta sinema” etkinliğinde Damlacık halkı ile buluşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Tünelleri projesi nedeniyle kamulaştırılması beklenen evlerin sahiplerine “Evlerinizi satmayın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pekdaş: Yıkılırsa bir daha yaparız

Damlacık’ta gerçekleşen “Sokakta sinema” etkinliğinde Damlacık halkı ile buluşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Tünelleri projesi nedeniyle kamulaştırılması beklenen evlerin sahiplerine “Evlerinizi satmayın” dedi.

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerince semtin sokaklarında başlayan değer tespit çalışmalarına da tepki gösteren Pekdaş, halka kooperatifleşme çağrısında bulundu ve “Burası yıkarlarsa yeniden yaparız” diyerek tepki gösterdi.

KARAYOLLARI YETKİLİLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Tarihi Damalcık sokaklarını gezerek “Tünel mağduru” halkın şikayetlerine ve taleplerine kulak veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Metin Oktay’ın hayatını anlatan “Taçsız Kral” isimli filminin gösterimi öncesinde son günlerde bölgede yeniden baş gösteren kamulaştırma söylentileri ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü, bilirkişi ve mahkeme heyeti yetkililerin semtte yer alan 14 eve gelerek, vatandaşlara kamulaştırma kararı alındığı açıklamasında bulunarak değer tespit çalışmalarına başlanmasına tepki gösteren Başkan Pekdaş, “Kamulaştırmanın belli bir hukuki şekli vardır. Bu yapılanlar hukuka uygun değil. Kamulaştırma ya da acele kamulaştırma işlemlerinin yolu farklıdır” diye konuştu.

“ALINMIŞ KAMULAŞTIRMA KARARI YOK”

Konak Belediye Başkanı Pekdaş ayrıca halka psikolojik baskı uygulandığını belirterek şunları dile getirdi: “Bu mahallede oturan yurttaşlara manevi bir baskı ve psikolojik şiddet uygulayarak yerlerinden kaçırtmayı amaçlamaktadırlar. Günlerdir bu yolu durdurun diyoruz. İnşaatın başından itibaren bir hukuksuzluk var. Bu yolu kimin yaptığını, kimin denetlediğini bilmiyoruz. Yolla ilgili hiçbir bilgilendirme panosu yok. Bu konuda ne alınmış bir kamulaştırma kararı var, ne belediyelere verilmiş bir bilgi var. Planlara da işlenmedi. Size evlerinizden çıkın diyenlere, siz de bu yolu durdurun deyin ve evlerinizden çıkmayın.”

“KOOPERATİFLEŞİN ÇAĞRISI”

Bölgenin önemine değinerek mahalle sakinlerine kritik bir kooperatifleşme çağrısında bulunan  Pekdaş, “Burası antik Smyrna kazı çalışmalarının yapıldığı bir bölge. Ancak burayı asıl kazı alanından ayırarak bir başka heyete verdiler. Ve bu çalışmaları denetlemediler. Buradan ne çıktığını saklıyorlar. Tarihi buluntular ortada yok. Siz İzmir’i İzmir yapan bir mahallede oturuyorsunuz. Buranın gerçek sahibi sizlersiniz. Gelin, buradan çıkmayın. Belediye olarak sizlere evlerinizden çıkmayın diyoruz. Turizm amaçlı kooperatif kuralım ve belediye şirketleri de bu kooperatife destek versin, bu projeyi hayata geçirelim. Buranın kahrını çeken sizler, buradan para kazanın. Evlerinizi satmayın, evlerinizi boşaltmayın. Böyle kamulaştırma olmaz. Kamulaştırmadan sonra burada ne yapacakları belli değil. Malınızı mülkünüzü sakın elden çıkartmayın” dedi. 

“YIKARLARSA YENİDEN YAPARIZ”

Son olarak belediyenin Damlacık’a desteğinin sonuna kadar devam edeceğini belirten Pekdaş, “Biz kanun, hukuk nedir biliyoruz. Ben bir İzmirli olarak buradaki tarihin yok sayılarak inşaatın bu şekilde devam etmesine karşıyım. Buradaki yurttaşlarımızın buradan bu şekilde çıkartılmak istenmesinin tek sebebi Karayolları Bölge Müdürlüğü’dür ve tüm sorumluluk onlardadır. Eğer bu mahalleyi yıkarlarsa yeniden yaparız” sözleri ile tünel projesinin vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar durdurulması yönündeki taleplerini de yineledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.