TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş bıraktılar

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi birleştirme yolu ile genel hastane haline getirilmek istenmesi ve hastanenin kurumsal kimliğinin yok edilmek istenmesine karşı çıkan sağlıkçılar iki saatlik iş bırakma eylemi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İş bıraktılar

DİLEK BAKIRKAYNAK

Dün saat 10.00 ile 12.00 arasında iş bırakan sağlık emekçileri, hastaneyi kapattırmayacağız diyerek mücadeleye sonuç alana kadar devam edeceklerini belirttiler. ‘İzmir uyuma hastanene sahip çık’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ‘Direne direne kazanacağız’ , ‘Göğsünü siper et hastanene sahip çık’ sloganları atan sağlıkçılar cuma günü tekrar iş bırakma eylemi yapacaklarını o da netice vermezse pazartesi günü hastanelerini kapattırmamak için Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde yürüyüş yapacaklarını açıkladı.

 İzmir Tabip Odası, , Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, İzmir Eczacı Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Türk Sağlık-Sen 2 Nolu Şube, Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi bir araya geldiği eylem  halaylar çekilerek başladı.

 

Sağlığın taşerona teslim edildiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, “ Sağlık kuruluşlarını işletme mantığı ile görüp kar sağlamaya çalışmak halkın sağlığı ile oynamaktır. Yıllardır Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan cefakar sağlık çalışanlarına devirle ilgili bilgilendirilmemiştir. Düşünülmeden verilen bu birleştirme kararından vazgeçilmelidir. Aksi takdirde Türk Sağlık-Sen olarak üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakma eylemlerine gideceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.

“AVM’Mİ OLACAK?”

 Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner’de Sağlıkta dönüşümle hastaların sokağa terk edildiğini vurgulayarak şunları dile getirdi; “Göğüs Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık çalışanları bu devirden dolayı çok büyük bir üzüntü duymaktadır. Astım, tüberküloz, akciğer kanseri hastaları ağır hastalardır. Burayı kapatmak onları sokağa terk etmek demektir. Sesleniyoruz, karardan vazgeçin. Bu hastaların tedavisi masraflıdır. Hastanenin masrafı sağlıkçıları ilgilendirmez. Burada halk sağlığı önemlidir. Neredeyse Cumhuriyet tarihiyle bir olan hastaneyi kapattırmayacağız. Bu karardan vazgeçmek demek tükürdüğünü yalamak olarak düşünmeyin. Karardan vazgeçerseniz yoksul halka hizmet etmiş olursunuz. Ne olacak burası da mı AVM olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.