TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni nesil oyuncaklar ödüllendirildi

İzmir’de, Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması’nın ödül töreni Kent Expo- Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni nesil oyuncaklar ödüllendirildi

DİLEK BAKIRKAYNAK

Genç tasarımcıların fikirlerini hayata geçirerek, insanların sokağa çıkmasını destekleyecek ve farklı kullanıcılara hitap edebilecek çeşitli kent oyuncakları için yaratıcı tasarımların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışma; CEMER Kent Ekipmanları tarafından organize edildi. Çocuklar için kamusal alanlarda (park, bahçe vs. gibi açık alanlar ve/veya alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlar) Yeni Nesil "Park Oyuncakları tasarımı ve yetişkinler için kamusal alanlarda Yeni Nesil Egzersiz Oyuncakları tasarımı olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya, toplam 84 proje gönderildi. Ulusal ölçekte ilki düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 18 Ekim 2014 Cumartesi günü, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1B No’lu holde düzenlendi. Aynı zamanda Kent Expo- Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda, 16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında İzmir Fuar Alanı 1A holünde, yarışmaya gönderilen tüm projeler sergilendi.

NEFESLER TUTULDU

Cemer Kent Ekipmanları tarafından ilki düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak düzenlenmesi hedeflenen “Yeni Nesil Oyuncaklar Ulusal Tasarım Yarışması”na ilgi oldukça yüksekti.

Yeni Nesil Oyuncaklar Ulusal Tasarım yarışması, Cemer Kent Ekipmanları tarafından genç tasarımcılara fırsat tanıyarak üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla 2013 Aralık ayında başlatıldı. Son başvuru tarihi 04 Ağustos 2014 olan yarışmaya genç tasarımcılar tarafından ilgi oldukça yüksekti. Yarışma, yeni nesil “Park oyuncakları” tasarımı ve  “Egzersiz Oyuncakları” olarak 2 kategoriden oluştu.

Yarışmanın ödülleri her iki kategori için de ayrı olarak; birinciye 15.000 TL ve Yurtdışı fuar gezisi, ikinciye 10.000 TL, üçüncüye 6.000 TL,  Mansiyon: 1000 TL, verildi. Cemer Özel Ödülü ise; Cemer Kent Ekipmanları bünyesinde 1 ay staj imkânı oldu.

Cemer Kent Ekipmanları’nın sektöründe bir ilke imza atarak, 20.yılında ilkini düzenlediği Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması, bundan sonra geleneksel olarak her yıl düzenlenecek.

“LİDER OLMAK ÇALIŞIYORUZ”

Cemer Kent Ekipmanları Genel Müdür Yardımcısı Ömer Cihat Akay, düzenlenen törende yaptığı açılış konuşmasında dolu dolu 20 yılı geride bıraktıklarını belirterek, “İzmir’deki 500 kuruluşun 53. sırasında olmamız Torbalı ilçesinde de ilk 2 kuruluşun içinde yer almamız, bizim görev ve sorumluluğumuzu aynı zamanda oyun gruplarının üretilmesi kapsamında Türkiye’de lider olmamız için gayretimizi arttırmaktadır. 250 personelimiz var. Yerli emek ve yerli sermaye ile üretim yapıyoruz. Hedefimiz dünya markası olmak. Bu ödül törenini Türkiye’de ilk defa, ilklerin şehri İzmir’de yapmak ta bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.      

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, konuşmasına bazı hatıralarını paylaşarak başladı. Ardından Türkiye zenginleştikçe hedefler koyduklarını belirterek, “Teknolojik ürünlerden yararlanmak çok güzel, fakat şu anda çocuklarımız bilgisayar başında, evlerde kapalı alanlarda zaman geçiriyorlar. Bu oyuncaklar çocuklarımızı dışarıya çıkaracak. Aynı zamanda toplumsal paylaşımı sağlayacak. Yerel yönetimin bu konuda  çok daha duyarlı olması lazım” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Düzenlenen törene İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli ve protokol üyesi katıldı.

İzmir Fular Alanı'nda gerçekleştirilen Cemer Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması Ödül Töreninde ödüller sahiplerini buldu.

 

Sıralama aşağıdaki gibidir:

2014 Egzersiz Oyuncakları Kategorisi 1.si

Fatih KURTCAN, Mehmet OĞUZ

2014 Egzersiz Oyuncakları Kategorisi 2.si

Ilgın HANCIOĞLU

2014 Egzersiz Oyuncakları Kategorisi 3.sü

Mustafa BEKİROĞLU

2014 Egzersiz Oyuncakları Kategorisi Mansiyon Ödülü

İlknur Şengören , Nazım DAĞDEVİREN, Emel TOPUZ, Ebru KOÇAK

2014 Egzersiz Oyuncakları Kategorisi Mansiyon Ödülü

İlayda KARABATAK

2014 Egzersiz Oyuncakları Kategorisi Mansiyon Ödülü

Gamze GÜVEN

2014 Park Oyuncakları Kategorisi 1.si

Melisa IŞIK, Berk KIRMIZI

2014 Park Oyuncakları Kategorisi 2.si

Arda ÜLGAY

2014 Park Oyuncakları Kategorisi 3.sü

Gökçe DENİZ

2014 Park Oyuncakları Kategorisi Mansiyon Ödülü

Kiraz Sema TURHAN

2014 Park Oyuncakları Kategorisi Mansiyon Ödülü

Nur BALKANLI, Zeynep GÜR

2014 Park Oyuncakları Kategorisi Mansiyon Ödülü

Gülesin ÖZKOÇ

Cemer Özel Ödülü

Mehmet BAŞAK

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.