TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müslüman, Müslüman kardeşini hançerlemez

Başbakan Erdoğan, "Bir Müslüman Müslüman kardeşini arkadan hançerlemez, bizim dinimizde böyle bir şey yok" dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Müslüman, Müslüman kardeşini hançerlemez

Başbakan Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan 700 dönüm üzerine kurulu, 10 ayrı etkinliğin aynı anda yapılabileceği Anadolu Harikalar Diyarında düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına, "Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerine olsun ey Kayseri, seni yürekten selamlıyorum" diyerek başladı ve Kayseri'nin ilçelerini tek tek sayarak oralarda yaşayan vatandaşlara selamlarını söyledi. Başbakan Erdoğan, 27 Mayıs 1960'ta darbe yapıldığını, Meclis'in, milletin iradesinin gasp edildiğini, dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve iki arkadaşının idam edildiğini anımsatarak, "Bunun şakşakçısı kimlerdi? CHP zihniyetiydi" dedi.

Erdoğan, "12 Eylül'de yine müdahale ettiler, milli iradeyi yok saydılar. 28 Şubat'ta bu sefer 'postmodern' şekilde Meclis'i tehdit ettiler. Meclis'in iradesini gölgelediler. 7 yıl önce yine bir 27 Nisan gününde Meclis dışı çevreler bildiri yayınladılar, bir kez daha Meclis'i tehdit etmek istediler, TBMM'yi korkutmak, sindirmek istediler. Buna biz izin vermedik, geçmişte yaşanan acıları çok iyi bildiğimiz için, yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktığımız için izin vermedik. Çünkü biz kararlıydık, bu oyunu tersine çevirecektik ve hamdolsun çevirdik. Susmadık, sessiz kalmadık, ama Meclis'in iradesini tehdit edenler boş durmadılar. 27 Nisan bildirisiyle istediklerini elde edemeyince bu sefer de cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etmek istediler. Meclis'in cumhurbaşkanını seçmesini engellemek istediler" ifadelerini kullandı.

"CUMHUR KENDİ BAŞKANINI SEÇECEK"

Meclis'in Cumhurbaşkanını seçmesinin engellenmek istendiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "367 diyerek dünyada örneği olmayan, hukukta yeri olmayan bir karar aldılar. Meclis'in yetkisini bir kez daha gasp ettiler. Biz orada da geri adım atmadık. Milletin emanetini, Meclis dışı güçlere, kendisini Meclis'in üzerinde gören kurumlara teslim etmedik" diye konuştu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir anayasa değişikliği yaptık, Meclis'te oyladık. Ardından size, millete gittik. Siz de bu anayasa değişikliğini onayladınız. 367 garabetini ortadan kaldırdık. Kayserili bir kardeşimizi Sayın Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayımız yaptık. Meclis Genel Kurulu'nda seçtik ve 12. Cumhurbaşkanımız o makama kendisi bu oyla geldi. Engelleyemediler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devrim niteliğinde bir değişim kararı aldık. 'Artık Türkiye'de Cumhurbaşkanını vekiller belirlemeyecek' dedik. 'Artık asiller belirleyecek' dedik. İşte şimdi 10 Ağustos'ta bu ülkede Cumhurbaşkanı'nı, yani cumhur kendi başkanını seçecek. Kayseri buna hazır mı? Birinci tur 10 Ağustos, ikinci tur 24 Ağustos. Ben inanıyorum ki AK Parti'nin göstereceği adayı birinci turda Allah'ın izniyle benim halkım, benim milletim seçecektir."

YOLSUZLUĞU AFFETMEYİZ

Eğitim ve sağlık alanında yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Ey Kılıçdaroğlu, sen SSK'nın genel müdürlüğünü yaptın, şimdi de CHP'nin genel müdürüsün. SSK'yı batırdın. Hastanelerde, eczane kuyruklarında ne çileler çektik. O zaman diğer eczanelere gidemiyorduk. Sadece hastanenin eczanesinden alıyorduk. Sen de o ufuk yok ki. Sen çırak bile olamazsın, çırak. Sadece bağırsın, çağırsın. Bahçeli de öyle, o da öyle. Al birini vur öbürüne. Ama şimdi bunların Pensilvanya'da bir rehberi, kılavuzu var. Kendisine dün yine çağrı yaptım, 'Eğer samimiysen, dürüstsen, suçlu değilsen, ülkeni seviyorsan...' Ne diyor, Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Kayseri'den daha güzel inzivaya çekilecek yer olur mu? Gel Kayseri'ye, Konya'ya, Erzurum'a, Bursa'ya, İstanbul'a. Gel Ankara Hacı Bayram Veli'ye. Niye gelmiyorsun? Pensilvanya bir inziva yeri olabilir mi? İşte burayı iyi düşüneceğiz. Bu oyunu birbirinden iyi ayırmamız lazım. Bir Müslüman, Müslüman kardeşini arkadan hançerlemez. Bir Müslüman, Müslüman kardeşini bırak, Müslüman olmayanı da dinleyemez, onun haremine giremez, onu gözetleyemez. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Hocaefendi... Ne hocaefendisi? Böyle hocaefendi mi olur, böyle örnek insan mı olur? Sen Başbakan'ı nasıl dinlersin, Enerji Bakanımı nasıl dinlersin, Adalet Bakanımı nasıl dinlersin? Bakanların aralarındaki konuşmayı yasal olarak dinlemek de yasaktır ama bunlar bunu da yaptı. Dedim ya, inlerine gireceğiz ama akşamdan sabaha olmuyor ama olacak. Sabırla, yavaş yavaş bunu da yapacağız. Ülkem için, ulusal güvenliğimizi tehdit eden kim olursa olsun babamız dahi olsa acımayız. Kimse, yolsuzluk noktasında, ne olursa olsun, affetmeyiz."  (AA/KAYSERİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.