TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli, İhsanoğlu için İzmir’e geliyor

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İzmir programını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bahçeli, İhsanoğlu için İzmir’e geliyor

EMİNE ŞEKER

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündemle ilgili il binasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Herkes gibi kendilerinin de cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandığını belirten Karataş, çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilebilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.

KİMDEN CUMHURBAŞKANI OLUR?

Karataş, İhsanoğlu’nun, geçen hafta yaptığı İzmir ziyaretinin verimli geçtiğini belirterek, İzmirlilerin ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Secim çalışmalarını MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan neden Cumhurbaşkanı olmaz’ ve ‘Niye Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı olmalıdır’ soruları çerçevesinde yürüttüklerini söyleyen Karataş, “Bu soruları halkımızla paylaşıyoruz. Halkta bu soruların cevabını verdiğinde, inanıyoruz ki İhsanoğlu seçilecektir. Bu soruları sorarken kimden Cumhurbaşkanı olmaz diye düşündüğümüzde milli değerleri bir bir ortadan kaldıran, Cumhuriyet kazanımlarını bertaraf eden, Türk kimliğini ortadan kaldırmak adına birçok yasa çıkaran birinden cumhurbaşkanı olmaz. Habur rezaletini bu ülkeye yaşatandan cumhurbaşkanı olmaz. Darbe planı yapıyorlar diye silahlı kuvvetleri itibarsızlaştıran birinden cumhurbaşkanı olmaz. Bazı yerlerde PKK paçavrasının hala asılı olmasına göz yuman, göndere çekilmiş olan ay yıldızlı bayrağın indirilmesine kayıtsız kalan bir zihniyetten cumhurbaşkanı olmaz. 17-25 Aralık operasyonlarının, yolsuzluklarının üstüne örtmek adına devletin kolluk kuvvetlerini darmadağın eden, oradan oraya süren bu ortamın oluşmasına sebep olan birinden cumhurbaşkanı olmaz. Kimden cumhurbaşkanı olur? Devletin bölünmez bütünlüğünü savunan, Misak-ı Milli sınırlarına hassasiyeti olan birinden cumhurbaşkanı olur. Parlamenter sistemden yana olan, eyalet sistemine karşı duran birinden Cumhurbaşkanı olur. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü savunan birinden cumhurbaşkanı olur. Kuvvetler ayrılığına inanan, halkı her kesimi kucaklayacak birinden cumhurbaşkanı olur. Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan cumhurbaşkanı olur” dedi.

VATANDAŞIN SANDIĞA GİTMESİ İÇİN

ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Cumhurbaşkanını ilk kez halkın seçeceğine vurgulayan Karataş, “Vatandaşın sandığa gitmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Seçime katılım yüksek olduğu takdirde bu ülke olmazlarını sıraladığımız AKP adayının cumhurbaşkanı olmasını müsaade etmeyecek. Ekmeleddin İhsanoğlu ilk turda Cumhurbaşkanı seçilecektir” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANIMIZ İZMİRLİLERLE BAYRAMLAŞACAK

Karataş, ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bayramın üçüncü günü İzmir’e geleceğini ve Halkapınar Spor Salonu’nda İzmirlilerle buluşacağını belirterek, “Genel Başkanımız İzmirlilerle bayramlaşacak. Cumhurbaşkanı seçim süreci ve adaylarla ilgili açıklamalar yapacak. Halkapınar Spor Salonu’nda saat 13.00’de İzmirlilerle buluşacak. Organizasyon büyük olacak. MHP İzmir il ve ilçe teşkilatlarıyla tam kadro orada olacak. Kaygısı Türkiye’nin geleceği olan bütün İzmirlileri Halkapınar’a bekliyoruz” dedi.

FAKİR FUKARA EDEBİYATI YAPMADIK

Karataş, cumhurbaşkanlığı için bağış kampanyası düzenlenip düzenlenmeyeceği ile ilgili sorulan soruya ise şöyle cevap verdi: “Biz MHP’liler olarak göstere göstere bir yere bağış yapmıyoruz. Bu tür şovların içinde olmayacağız. Biz hiçbir zaman fakir fukara edebiyatı yapmadık. Hiçbir ihtiyaçlı arkadaşımıza yardım ederken açıktan yapmadık. Hiçbir MHP mensubunun bankaya giderek açıktan yardımı yapacağını beklemeyin. Yardım yapma olayı siyasi şova dönüştü. Bu tür şovların içinde olmayacağız. Genel Başkanımız İzmir’e geldiğinde ilk bağışı yapacağını düşünüyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan Bağımsız Ülkücüler Platformu hakkındaki soruyu da yanıtlayan Karataş, sert tepki göstererek, “Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan bu tip adamların MHP’den dışlanmasından biz de memnun oluruz’’ de

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.