TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 çocuğunu sülüklerle büyüttü

Manisa’nın Soma ilçesi Cenkyeri Mahallesinde yaşayan 58 yaşındaki Mustafa Demirel 20 yaşından beridir geçimini sülük ve ardıç katranı satarak sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
4 çocuğunu sülüklerle büyüttü

4 çocuğunu sülüklerle büyüttü

Manisa’nın Soma ilçesi Cenkyeri Mahallesinde yaşayan 58 yaşındaki Mustafa Demirel 20 yaşından beridir geçimini sülük ve ardıç katranı satarak sağlıyor

Aslen Kütahya’nın Simav ilçesinden olan Mustafa Demirel 18 yaşında geldiği Soma’da yıllardır geçimini sülük ve ardıç katranı satarak sağlıyor. Günlük kazandığı paralarla 4 tane çocuk büyüten Demirel, yaşının ilerlemesine rağmen bir elinde sülük şişesi diğer elinde ardıç katranı sokak sokak gezmeye devam ediyor.

Demirel, 5-10 TL arasında sülükleri sattığını, ardıç katranını ise 250 mililitrelik şişelerde 35-40 TL arasında sattığını söyledi.

SÜLÜKLER BİR ÇOK HASTALIĞI TEDAVİ EDİYOR

Sülükle tedavinin çok eski zamanlara dayandığını anlatan Demirel, sülüklerin pis kanı emerek vücuttaki ağrıyı ortadan kaldırdığını söyleyen Demirel, “Sülükler birçok doktorun iyi edemediğini iyi etmiştir” dedi.

ARDIÇ KATRANI ŞİFA DAĞITIYOR

Ardıç katranının ise başta deri hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğunu anlatan Demirel, “Bir ağaç çeşidi olan, ardıçtan elde edilen ardıç katranı deriye sürmek yoluyla kullanılır. Ardıç katranı, ergenlik, egzama, kuru kaşıntı, romatizma, sedef hastalığı, nefes darlığı, şeker hastalığı, mide ağrısı ve ülsere kesin tedavidir. Sabun yapımında kullanılan ardıç katranı, saç dökülmesini, kepeklenmeyi ortadan kaldırır, egzamalı, mantarlı ciltlerin düzelmesini, canlı ve parlak görünmesini sağlar. Uyuzda etkilidir. Bu bitkinin dallarından elde edilen ardıç katranı denilen yağlı madde kullanılır. Antiseptik, tonik ve afrodizyak etkilidir. Güzel bir kokusu vardır. Kabukları yakıldığı zaman bulunduğu yerin havasını değiştirir. Saç hastalıklarında kullanılır” dedi. Demirel ardıç katranının aynı zamanda çocuğu olmayan ailelere de ifa verdiğini anlatarak kendisinden ardıç katranını alan birçok ailenin çocuk sahibi olduğunu söyledi.

İNSANLARA ŞİFA DAĞITMAYI SEVİYOR

Hayatı boyunca başka bir iş yapmayan Mustafa Demirel 4 çocuğunu da sülük ve ardıç katranından kazandığı paralarla okuttuğunu söyledi. Yaşının ilerlemesine ve çocuklarının büyümesine rağmen sülük ve ardıç katranı satmaya devam ettiğini anlatan Demirel, insanlara şifa dağıtmayı sevdiğini söyledi. (İHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.