TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açlık yağ oluşumunu kolaylaştırıyor

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, kilolarıyla başı dertte olanların kısa sürede nasıl kurtulacağı konusunda bilgi verdi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Açlık yağ oluşumunu kolaylaştırıyor

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, yaz aylarına girerken birçok kişinin probleminin fazla kilolar  olduğunu belirterek, “Kışın alınan kilolardan kurtulma telaşına girenler bunu nasıl başarabilecekleri konusunda tereddütte kalabiliyorlar. Fazla kilolardan kurtulmak için en önemli nokta sağlıklı ve düzenli beslenerek bunu gerçekleştirmektir” dedi.

Ateşsaçan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kilo verilmesindeki en büyük etkenlerin başında metabolizmanın hızı gelir. Güneş doğduğu andan itibaren metabolizmamız hızlı çalışır ancak güneş battıktan sonra metabolizmamız yavaşlar. Bu nedenle güneş doğduktan en geç 2 saat sonra kalkmış ve kahvaltıya oturmuş olmalıyız. Akşam da güneş battıktan sonra hafif beslenmeliyiz! Unutmayın ayrıca “Ne zaman, ne yediğiniz, ne kadar yediğinizden” çok daha önemlidir. Yediğiniz şeyden tekrar yemek istiyorsanız dikkat edin, içinde mutlaka katkı maddesi vardır! Acıkmadan yemek yiyip, susmadan su içerseniz zayıflarsınız. Açlık vücutta yağ oluşumunu kolaylaştırır. Kilo verilmesin de ve ayrıca kilo korunmasındaki bir diğer etken harekettir. Bu nedenle mutlaka spor yapılmalıdır. Haftada 3 gün, 1 gün ara ile 1 saat yürüyüş yeterlidir.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.