TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Avukatımı bul' finalde

İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Veysel Erdemci’nin projesi “Avukatımı Bul”, E-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması finaline kalan 21 projeden biri oldu. Yarisma.turkiye.gov.tr adresinde oylamaya sunulan projeler için şampiyonlukta halk oyları da etkili olacak

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Avukatımı bul' finalde

İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Veysel Erdemci’nin projesi “Avukatımı Bul”, E-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması finaline kalan 21 projeden biri oldu. Yarisma.turkiye.gov.tr adresinde oylamaya sunulan projeler için şampiyonlukta halk oyları da etkili olacak.

21 PROJE ARASINA GİRDİ

Adli yardım süreçlerine ulaşmada vatandaşların yaşadığı sıkıntılı sürecin kısalması, baro ve ilgili diğer kurumların iş yükünün azaltılması ve süreç maliyetlerinin düşürülmesi için İzmir Üniversitesi Matematik Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Veysel Erdemci tarafından hazırlanan proje “Avukatımı Bul”, Türkiye’nin dört bir yanından bilgisayar ve yazılım mühendisliği öğrencilerinin katıldığı E-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması’nda finale kalan 21 projeden biri oldu.

Gelecekte bilişim ve teknoloji dünyasında söz sahibi bir Türkiye hayal ettiğini belirten Erdemci, “Tüm dünya gibi Türkiye de bilişim konusunda büyük bir dönüşüm hareketini başlatmış durumda. Bu süreçleri ne kadar benimser, uygular ve geliştirirsek, o kadar bilişim ve teknolojiye yön veren ülkeler arasında yer bulacağız. Günlük hayatta adli sorunları çözmeye hız kazandıracak bu proje aslında benzeri birçok proje için sadece başlangıç” dedi. Erdemci’nin danışmanlığını, İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun yaptı.

SOSYAL MEDYA DESTEĞİ

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı, Türksat, Bilkent Üniversitesi ve turkiye.gov.tr tarafından, bilgisayar ve yazılım mühendisliği alanlarında eğitim alan lisans öğrencilerinin, Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine ilgilerini çekmek, yenilikçi ve girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerini kullanarak yeni projeler, fikirler, çözümler üretmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada finale kalan projeler, yarisma.turkiye.gov.tr adresinde de oylamaya sunuldu.

İNTERNET BANKACILIĞI HAYATA HIZ KAZANDIRDI

 Halk oylaması sonuçlarının da şampiyonun belirlemesinde etkili olacağını hatırlatan Erdemci, “Parasını yastık altında saklayan Türkiye için internet bankacılığı hayata hız kazandırdı. E-devlet uygulamaları ile hayatımızın ne kadar kolaylaştığı malum. Avukatımı bul ile de hem adli yargı sürecimiz hızlanacak, hem iş yükü hem de maliyetler azalacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sinemaya damga vuran kült filmleri ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle İzmirli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Sinematek’in Mayıs ayı programında ‘Büyüme Sancısı’ başlığıyla birbirinden seçkin ve ilgi çekici filmleri izlemek mümkün olacak. Verilecek her destek, benzeri projelerin üretimi için beni daha da cesaretlendirecek” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.