TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıdırellez ateşi Karşıyaka’da yanacak

Baharı coşkuyla karşılamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, Hıdrellez ateşini sahilde yakacak

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2014 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hıdırellez ateşi Karşıyaka’da yanacak

5 farklı noktada oluşturulacak platformlarda gece boyunca müzik dinletileri, halk oyunları sunumu ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakalılar olarak, baharın gelişini sokaklarda, meydanlarda karşılayacağız. Gece boyunca, farklı mahalleleri gezerek coşkuya ortak olacağım. Düzenlenecek etkinliklerimize herkesi davet ediyorum” dedi.

5 FARKLI NOKTADA KUTLAMA

Baharın habercisi Hıdrellez, Karşıyaka’da coşkuyla kutlanacak. Karşıyaka Çarşısı girişi, Kemanlı Park, Yunuslar, Demokrasi Meydanı ve Bostanlı İskelesi’nin yan tarafında kurulacak platformlarda müzik dinletileri, halk oyunları sunumu ve havai fişek gösterileri sergilenecek. 5 farklı noktada, Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları bahar şarkılarını seslendirecek. Karşıyakalılar, kontrollü şekilde yakılacak ateşlerin etrafında toplanacak. Etkinlikler, saat 20.00’de Karşıyaka İskelesi önünden, kortej yürüyüşü ile başlayacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da önce sahildeki gruplarla birlikte ateşten atlayacak, sonra da Karşıyaka’nın farklı sokaklarında vatandaşlarla birlikte olacak. Etkinlikler gece boyunca sürecek.

HERKES DAVETLİ

Baharın sıcaklığını ve neşesini tüm Karşıyaka’ya yayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, herkesi bu mutluluğa ortak olmaya davet etti. Akpınar, “Bahar heyecan getirir, mutluluk getirir. Bu mutluluğu, tüm Karşıyaka halkı ile paylaşmak için yarın akşam meydanlarda olacağız. Müzik dinletilerimizle, halk oyunlarımızla, dev ateşlerimizle Karşıyaka’da baharı karşılayacağız. Gece boyunca önce sahildeki etkinliklere katılacağım. Sonra da tüm mahalleleri dolaşıp vatandaşların coşkusuna ortak olacağım. Herkes davetlidir” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.