TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birlik ve bütünlüğün sesi yükselecek

İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği 29 Ekim 2014 tarihinde tüm İzmirlileri saat 16.00’da Gündoğdu Meydanı’na çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Birlik ve bütünlüğün sesi yükselecek

EMİNE ŞEKER - Geçen yıl 1 milyon İzmirliyi‘Andımızı’ okumaya çağıran İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği bu yıl da 29 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek programı kamuoyuna duyurmak adına basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Türk-İş, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, TGB, TOBAV, Müzik Eğitimcileri Derneği, TESUD Konak Şubesi, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Ege Öğretim Elemanları Derneği, Hacı Bektaş Eğitim Kültür Derneği, Ulusal Uyanış Platformu, Talatpaşa Komitesi, ADD Karşıyaka, Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi, Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Vardiya Bizde Platformu katılarak destek verdi.

GAYRETLERİ TERS TEPMEKTEDİR

Basın açıklamasını yapan İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Dönem Sözcüsü Prof.Dr.Ömer Lütfi Değirmenci, Türkiye’nin oldukça karışık günlerden geçtiğini vurgulayarak, “Irak’ın işgali ve Saddam yönetiminin devrilmesinden sonra Ortadoğu ve kuzey Afrika’da yaşanan ve adına Arap Baharı denilen süreç ile çok sayıda ülkede sözde demokratikleşme çabaları emperyalist güçlerin yönlendirmesiyle sürdürülmeye devam etmektedir. Dünyayı yeniden dizayn etme heveslilerin bu gayretleri, Orta Asya’da olduğu gibi Ortadoğu coğrafyasında da ters tepmektedir. Söz konusu ülkelerin iç dinamikleri ve tarihten gelen kültürleri dikkate alınmadan yapılan bu tarz dış müdahaleler ne yazık ki karşımıza büyük belirsizlikler ve tehlikeler çıkarmıştır. İşin en üzücü yanı ise ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyen Atatürk ve onun önderliğinde emperyalistlere karşı verilen kurtuluş savaşı mücadelesi sonucunda kurulan Cumhuriyeti’mizin bugünkü yöneticilerinin de emperyalist güçlere aynı safta yer alması ve coğrafyamızın dış müdahalelerine yeniden dizayn edilmesinde aktif rol oynamaya gayret ve heves içerisinde olmalarıdır” dedi.

ÇOK DAHA ANLAMLI BİR GÜN

Son yaşanan olayların sorumlusunun, ülkeyi etnik temelde ayrıştırmak isteyenler olduğunu iddia eden Değirmenci, “Demokratik eylem hakkını kullananlara kadın erkek ayırmadan devletin olanca gücüyle karşı duran zihniyet, bayrağımıza, Atatürk’e ve ulusal değerlerimize yönelik saldırılar karşısında ise açılım süreci sekteye uğramasın diye suskun kalmaktadır. Yaşanan son olaylarda gördük ki, kalkışma hareketi terörist başının devreye sokulmasıyla dindirilmiştir. İmralı’da adeta konuk edilmekte olan terörist başına, ülkemizin iç güvenliğini sağlayan kişi rolü ve sıfatı doğrudan devlet eliyle sağlanmıştır. Böylesine karmaşık ve kritik günlerde Cumhuriyet Bayramı’mızın 91. yıldönümünü kutlayacağız. Ülkemizde ve coğrafyamızda yaşanan olaylar göz önüne alındığında 29 Ekim basit bir kutlama olmaktan öte çok daha anlamlı bir gün olarak karşımıza çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

VERECEĞİMİZ MESAJ ANLAMLI OLACAK

Değirmenci, yapılan tüm saldırılara karşı dimdik duracaklarını ifade ederek, “‘Atatürk’e, Bayrağı’mıza ve Cumhuriyeti’mize Sahip Çık, Birlik ve Bütünlük Mitingi’, kalkışmacılara ve onları şımartanlara karşı İzmir’den vereceğimiz büyük ve anlamlı bir mesaj olacaktır. En büyük bayramımızın 91. yıldönümünde, geçen yıl Gündoğdu Meydanı’ndan yükselen bir milyon sesin bir tekrarını yapacak ve İzmirli yurttaşlarımızla birlikte emperyalizme, emperyalistlerin coğrafyamızdaki politikalarına, emperyalist bir dış politika izleyen AKP iktidarına, etnik temelde ayrıştırıcı politikalar yapanlara, ulusal değerlerimizi ayaklar altına alanlara, bayrağımızı gönderinden indirenlere ve yakanlara, Atatürk büstlerini kırıp, parçalayanlara, okullarımızı, yurtlarımızı, otobüslerimizi, devlete ait binaları ateşe verenlere, onlarca yurttaşımızın ölümüne neden olanlara, emniyet güçlerimizi şehit edenlere karşı en güçlü sesimizle karşı koyacağız” şeklinde konuştu.

MİTİNGE ÇAĞRI

Değirmenci, sözlerine yaptığı çağrıyla devam etti: “29 Ekim 2014 Çarşamba günü Saat 16.00’da Gündoğdu Meydanı’nda yapacağımız mitingde çağdaşlığın, kardeşliğin, barışın, birlik ve bütünlüğün sesi yükselecek. 29 Ekim’de Gündoğdu Meydanından tüm dünyaya vereceğimiz mesajla savaşlara, emperyalist saldırılara ve gerici zihniyetlere hayır diyecek, ulu önder Atatürk’ün sözüyle ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diye haykıracağız. Tüm halkımızı mitingimize ve bu anlamlı sese katılarak güç vermeye davet ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.