TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk'taki Agora hizmet bekliyor

Selçuk'un turistik çarşılarından biri olan ve toplam 11 esnafın bulunduğu Efes Müzesi karşısındaki Agora Çarşısı esnafları yetkililerden el bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Selçuk'taki Agora hizmet bekliyor

    Efes Müzesinin tadilata girmesiyle birlikte çarşı içerisinde bulunan dükkanlarını kapatan ve yaklaşık bir buçuk yıldır dükkanını kapalı tutan esnaflar, vergisini ve dükkan kirasını ödeyemez hale geldiklerini söylediler. Esnaflar, bu konuda yetkililerden kendilerine bir el uzatmalarını istediler.

Bakım ve onarım çalışması nedeniyle kısa bir süreliğine tadilata giren Efes Müzesindeki çalışmaların oldukça uzaması nedeniyle, müze karşısında bulunan Agora Çarşı esnafı da oldukça mağdur hale geldiklerini açıkladılar. Halı, restoran ve hediyelik eşya dükkanlarının bulunduğu Agora Çarşısının, yaklaşık bir buçuk yıldır kapalı olduğunu, ancak kapalı oldukları süre içerisinde vergi ve kira borçlarının biriktiğini söyleyen 24 yıldır Agora Çarşısında esnaflık yapan Ali Bayram, "2012 Eylül ayından itibaren dükkanımızı işletemiyoruz. Çünkü bizim müşterilerimizin hemen hemen tamamı Efes Müzesini ziyarete gelen turistlerden oluşuyordu. Müzenin tadilatının uzaması nedeniyle dükkanlarımızı bir buçuk yıldır açamıyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla görüştük, ayrıca belediye ile görüştük en azından müze tadilatı bitene kadar bizlerden kira almayın dedik, fakat hiçbir cevap alamadık. Şimdi de kapalı olan dükkanlarımızın kira bedelinin ödememiz için ödeme emri geldi. Biz bu durumda kiralarımızı nasıl ödeyeceğiz. Burada 11 dükkan sahibi mağdur durumda" diyerek yetkililerden bu konuda destek beklediklerini duyurdu.

TADİLAT BİR AN ÖNCE BİTMELİ

   38 yıldır Agora Çarşısında Halıcılık yapan Hasan Ali Kınalı da; "Vergimizi ve belediyeye kiramızı ödeyemiyoruz. En büyük sorun Efes Müzesinde tadilatın hala devam ediyor olmasıdır. Her yerde demir yığınları, inşaat malzemeleri var. Böyle turizm olmaz. Turizmin "T" harfi temizliktir. Buradaki tadilatın bir an önce bitmesini, Agora çarşısının Müze tarafına bakan bölümün de çevre düzenlenmesinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

ESNAF YETKİLİLERİN İLGİSİZLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ

Yetkililerin ilgisizliğinden ve bu konuda idarecilerden şikayetçi olduğunu, bugüne kadar hiçbir bürokrat ve ilgili birim amirlerinin kendilerini ziyaret etmediklerini ve buradaki esnafın sorunlarını dinlemediklerini ifade eden Kınalı; "Ben burada halıcılık yapıyorsam, Selçuklulara hizmet sunuyorum demektir. İlgili amirlerimiz, bugüne kadar gelip de nasıl bir hizmet yaptığımızı sormadılar" dedi.

Esnafların genel sorunlarını da dile getiren ve buna örnek olarak Selçuk'ta yapılan Festivallerin ilçe merkezine yakın mesafede olması gerektiğine dikkat çeken Hasan Ali Kınacı; "Ben isterim ki, bütün Festivaller Selçuk'a yakın mesafede yapılsın. Örneğin Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Selçuk'a 10 km. uzaklıkta olmamalı. Çünkü bu festivale çeşitli il ve ilçelerden binlerce vatandaş geliyor ve Selçuk'tan geçip gidiyor. Yani bizim esnafımız bu festivallerde su bile satamıyor" dedi.

Agora Çarşısı yanında bulunan İlçe Turizm hizmet binasının bulunduğu yerden mutlaka kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Agora Çarşı esnafı Hasan Ali Kınacı; "Bu bina turistin inip bindiği yerde olmalı. Burada bu bina olmaz. Bu alanın tamamen açılıp otopark haline getirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum" dedi.

MOBESE BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ

En büyük gürültü kirliliğini yaratan ve özellikle çarşı esnafının büyük tepkisini alan motosiklet sürücülerini de eleştiren Kınacı, yine Selçuk'un en büyük ihtiyaçlarından biri olan Mobese'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Atatürk caddesi Hastane kavşağında bulunan yeşil alanın kazaya davetiye çıkardığını da hatırlatan Kınacı, bu yol güzergahında seyreden araçların dönüş sırasında yan taraftan gelen araçların yeşilliklerin uzun olması nedeniyle görmeyi engellediğini, bu durumda da birçok kazaların meydana geldiğini öne sürdü. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.