TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa Tarzanı ‘Meclis’te

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, TBMM de Manisa Tarzanı’nı ve Manisa’yı anlattı. Mecliste çalışan Manisalı hemşehrileri ile bir araya gelen Yurttaş Manisa Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu ikram etti

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Manisa Tarzanı ‘Meclis’te

Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir araya gelen meclisin Manisalı çalışanları bu etkinlik sebebiyle Yurttaş’a teşekkür ettiler. AK Parti Manisa Milletvekili slayt eşliğinde Manisa Tarzanı’nın hayatını ve çevre bilinci oluşturmak için yaptığı çalışmaları anlattı.

Manisalılar Forumu Başkanı Macit Mert ise, “Ardıç Ağacı Kuşunun Hikayesi” konulu bir sunum yaptı.

Yurttaş konuşmasında, “Manisa Tarzanı, resmî kayıtlara göre Ahmeddin Carlak ya da kendi ifadesi ile Ahmet Bedevi (d. 1899 Samarra, - ö. 31 Mayıs 1963 Manisa, Türkiye) Kerkük kökenli bir Türkmen. Kurtuluş Savaşı'nda savaştığı için İstiklal Madalyası sahibidir. Hayatını Manisa’yı tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde ağaçlandırmaya adamış ve yaşadığı süre boyunca binlerce ağaç dikmiştir. Spil Dağı'nda yaşayan ve Manisa sokaklarında üzerinde sadece şort ile dolaşan Ahmeddin Carlak'a halk 1934 yapımı Tarzan filmi Manisa sinemalarında gösterime girdikten sonra yaşamını bu filmle özdeşleştirerek Manisa Tarzanı adını takmıştır. Tutkulu bir doğa sevdalısı olarak bu durumu üzüntüyle gören Bedevi, savaş sonrasında Manisa'nın manzarasını tekrar yeşile dönüştürmek üzere burada kalmaya karar verir. Askerlik bitmiştir, ancak ona göre bu vatan için ağaç dikmek yeni bir kutsal görevdir. Manisa ve Spil dağını ağaçlandırmak için çalışmış ve ağaçları ‘benim çocuklarım’ tanımlamıştır” dedi.

DÜNYADA DİKİLİ AĞACIMIZ OLSUN

Muzaffer Yurttaş konuşmasına şu şekilde devam ett: “Yaşamıyla iyi bir spor adamı ve gençlere iyi bir modeldi. Manisa Dağcılık Kulübü'nün kurulmasında yardımcı olmuştur. Ağrı, Cilo ve Demirkazık Dağlarına tırmandı. Sinema tutkunu, okumayı seven, yeniliklere açık biriydi. Her şeyin doğal olanını kullanmayı tercih ederdi. Üzerine sürdüğü güzel kokuları bile özenle seçtiği bitkilerin yağından, kendi eliyle hazırlardı. Çocuklarımıza çevre bilincini ve yeşil tutkusunu aşılamalıyız. Yediğiniz meyvelerin çekirdeklerini bir kese içinde saklayın ve sonbaharda kırlara ve dağlara gidince oralara saçın. Ayrıca her birimiz en az bir ağaç dikelim. Dünyada dikili bir ağacımız olsun.” (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.