TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Özel İdare malları kaçırılmak isteniyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları, Kapatılan İl Özel İdare mallarının paylaşımında İzmir'e ve İzmir Büyükşehir Belediyesine haksızlık yapıldığını öne sürerek, durumu protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2014 11:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Özel İdare malları kaçırılmak isteniyor”

EMİNE ŞEKER - Kapatılan İl Özel İdare mallarının paylaşımında İzmir'e ve İzmir Büyükşehir Belediyesine haksızlık yapıldığını iddia ederek protesto eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları, Konak Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

“İZMİRLİNİN MALI İZMİRLİDEN KAÇIRILIYOR”

Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, İç İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve mecliste kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu gereği İzmir'inde aralarında bulunduğu 29 ilde Özel İdarelerin kapatıldığını hatırlatarak, “Mallarının Valilik bünyesinde Vali Yardımcılarının Başkanlığında kurulacak komisyonlarca o ilin Büyükşehir ve ilçe belediyelerine devredilmesi gerekirken, bugün İzmir’imizde bunun tam tersi yapılmak istenmekte İzmirlinin malı İzmirliden kaçırılmak istenmektedir. Özel İdare Personeli ve görevleri Büyükşehire devredilirken mallar ise adeta kaçırılmak isteniyor. Öyle bir durumu düşünün ki bu ilin seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı; Başkanı’mız Aziz Kocaoğlu, İlçe Belediye Başkanlarımız ve Özel İdare Meclis Başkanımız toplanan komisyondan habersiz bırakılıyor, toplantı tarihleri konusunda bilgi verilmiyor. Söz konusu varlıklar, İzmir'in ve İzmirlilerin yararlanacağı ve hizmeti için kullanılması elzem olan varlıklardır. Bakın bu mallar arasında: 3 iş hanı, 3 büyük otel, İzmir Yarış Pisti, Eski Sümerbank binasının bulunduğu arazi, 3 hizmet binası, 24 Milyon TL'ye mal olan yeni yapılan 10 bin metrekare açık alan, 24 bin metrekare kapalı alan olan 4 katlı bir bina, toplam 419 araç, 5 şantiye, Tavşan Adası ve 3 türbe var. Bizler varlıkların İzmir'de kalmasını eşit, şeffaf ve hakça paylaşımdan yana CHP gençliği olarak başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere bu konuda İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da bu saydığımız ilkeler doğrultusunda davranması ve tüm İzmirli hemşerilerimiz bu taleplerini duymasını ve zor da olsa anlamasını bekliyoruz. Bu saydığımız malların Büyükşehir’i değil İzmir'in ve İzmirli tüm hemşerimizin olduğunun bilmesini ve sahip çıkılmasını bekliyoruz” dedi.

İZMİR KENDİSİNE SAHİP ÇIKANLARIN ŞEHRİDİR

İzmirli tüm sivil toplum kuramlarına çağrıda bulunduklarını vurgulayan Sarıküse, “AKP'nin bu tutumuna karşı hep birlikte eylem ve söylemlerimizle karşı durarak geleceğimize ve onurumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bilinmelidir ki dün özelleştirilmelerle adeta peşkeş çekilen kamu malları gibi bugün de Özel İdare Malları için bunlar yapılmak isteniyor. AKP'li bir milletvekilinin İzmir'in Milletvekili olduğunu unutan bir vekilin İzmir'in malları için İzmir'e sahip çıkan Belediye Başkanlarımıza laf etmesi kendisini gülünç durama düşürmüştür. Devlet erkanının İzmir'deki baş temsilcisinin orada farklı uygulama burada farklı uygulama var denilerek adaletsizliği karşı olan uyarılarımıza verdiği; ‘Her şey aynı olsaydı Trabzon'un adı İzmir, İzmir'in adı Trabzon olurdu’ şeklindeki söylemleri bu acı komedinin sadece bir perdesidir. Oysa ortada tek bir gerçek vardır; İzmir sizin gemiciklerinizin girip İzmirlinin malını kaçırabileceğiniz liman şehri değildir. İzmir, bugün hakkını savunanları asla unutmayan, kalbine gömecek olan şehirdir; tıpkı Vali öğütcenleri toprağa götürmediği gibi. İzmir'i yönetmek İzmirlilerin hassasiyetlerini anlayabilmektir. İzmir'i yönetmek İzmirlilere sahip çıkabilmektir. Çünkü İzmir kendisine sahip çıkanların şehridir” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından Saat Kulesi etrafında ‘Barış Çemberi’ oluşturdular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.