TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’den gazeteci Yalçın’a ödül

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlediği Basın Özgürlüğü ödülü gazeteci Soner Yalçın’a verildi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2014 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’den gazeteci Yalçın’a ödül

HALİDE DEMİR

İçlerinde Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel ve gazetecilerin bulunduğu 9 kişiden oluşan jüri, bu yılki ödülü Soner Yalçın’a, ‘Odatv gibi özgürlükçü ve habercilikte örnek olan bir siteyi kurarak, her türlü baskıya, zulme karşı basın ve ifade özgürlüğünü savunması, cezaevinden çıktıktan sonra da mücadeleci çizgisinden asla ödün vermeyerek Türkiye’nin aydınlanmasına katkı koyması” nedeniyle verdiklerini açıkladı.

Yalçın’a ödülü 24 Temmuz Gazeteciler Günü’nde düzenlenen bir törenle verilecek. İlki 2012 yılında cezaevinde yatan gazeteciler adına gazeteci Nedim Şener’e; geçtiğimiz yıl da işsiz gazeteciler adına Ayşenur Arslan’a verilen ödülün Yalçın’a verilecek olması hakkında İGC’de düzenlenen toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye’de 12 Eylül askeri darbesinden daha ağır bir süreç yaşandığını belirterek, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti.

 

TÜRKİYE’DE BASIN VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK

Başkan Akpınar, “Bu yıl gazeteci yazar Soner Yalçın’a ödül verilmesi kararlaştırıldı. Yazıları ve düşünceleri uğruna uzun yıllar cezaevinde kalan ve verdiği mücadele diğer gazetecilere örnek olmasını istiyoruz. Türkiye’de bugün basın ve düşünce özgürlüğü yok. 12 Eylül cuntasını eleştiriyorlar ancak bugün yaşananlar 12 Eylül cuntasından daha ağır bir süreç. Ödülü 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü’nden önce açıklıyoruz ve 24 Temmuz günü büyük bir tören ile bu ödülü Soner Yalçın’a vereceğiz. İzmir’de böyle bir ödülün verilmesi anlamlı. İzmir her zaman demokrasinin öncüsü olup Türkiye’nin umudu olmuştur” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN AYDINLANMASINA KATKI KOYDU

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC9 Başkanı Atila Sertel de, “Jürinin değerlendirmesi sonucunda bu yılki ödülün sahibi meslektaşımız Soner Yalçın oldu. ‘Niçin Soner Yalçın?’ derseniz. Çünkü; cezaevinde yattığı süreç öncesinde yazılarıyla, kitaplarıyla Türkiye’nin aydınlanmasına katkı koydu. Çıktıktan sonra da duruşunda en ufak bir sapma olmadı. Cezaevi öncesinde yazan adam cezaevinden sonra hem yazan hem konuşan adam oldu. Türkiye’nin dört bir yanında panellere, konferanslara katılarak yazıları ve konuşmalarıyla öncü olmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.