TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM, sabıkaya bakmıyor

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın önergesini yanıtlayan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet, sabıkası olsa bile arama kaydı bulunmadığı için TBMM'ye girebildi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TBMM, sabıkaya bakmıyor

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 8 Nisan 2014 tarihinde Meclis'te saldıran Orhan Övet'in, 3 sabıkası olduğu halde arama kaydı olmadığı için TBMM'ye girebildiğini, TBMM'de 11'i müdür, 47'si amir ve 619'u polis memuru olmak üzere toplam 677 emniyet mensubunun görev yaptığını bildirdi. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın önergesini yanıtlayan Yakut, “Zamları protesto gösterisine katılan bir vatandaş dahi TBMM'ye girmek istediğinde alarm veren POLNET niçin Orhan Övet için kullanılmadı?” sorusuna ise “Sadece durumundan şüphelenilen şahısların POLNET Hattından GBT'si (Genel Bilgi Toplaması) yapılmaktadır” demekle yetindi. Yakut'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında TBMM içerisinde dahi olağanüstü güvenlik önlemi uygulanmasına rağmen anamuhalefet partisi lideri hakkında niçin aynı yöntemin uygulanmadığı sorusuna ise “Salı günleri ek güvenlik tedbirleri alınmakta, grup başkanlarının TBMM'ye girişlerinden çıkışlarına kadar bu tedbirler sürdürülmektedir” yanıtını vermesi dikkat çekti.

RASTLANTIYLA KARŞILAMIŞ

CHP'li Umut Oran'ın soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet'in 8 Nisan 2014 tarihinde saat 10.31'de Dikmen Ziyaretçi Kapısı’ndan TBMM'ye girdiğini, herhangi bir randevusu bulunmadığını bildirdi. Yakut, Dikmen Kapıdan giriş yapan Övet'in Ziyaretçi Kabul Binasında ikinci güvenlik kontrolünden geçerken, kapı detektöründen kendisinden önce beyaz montlu bir şahsın geçtiğini belirtirken, “Ancak bu şahısla giriş esnasında veya daha sonra kampus içerisinde herhangi bir irtibatının bulunmadığı anlaşılmıştır. İncelenen görüntülerde şahsa yardımcı olan herhangi bir kişi görülmemiştir” dedi.

KAYITLAR ANKARA BAŞSAVCILIĞI’NDA

Yakut, o güne dair Övet'in güvenlik kamerası kayıtlarının TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir ile birlikte TBMM Koruma Dairesi Başkanlığı kamera izleme odasında incelendiğini ve Övet'le ilgili tüm kayıtların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Özdemir'e verildiğini bildirdi. Umut Oran'ın “Zamları protesto gösterisine katılan bir vatandaş dahi TBMM'ye girmek istediğinde polislerin kullandığı POLNET üzerinden alarm vererek bu kişinin içeri girişine güçlük çıkartılırken, suç ve sabıka dosyası kabarık Orhan Övet içeri nasıl girebilmiştir?” sorusuna ise Yakut şu yanıtı verdi: “TBMM yerleşkesine giriş ve çıkış yapan şahısların POLNET sisteminden takibi yapılmamaktadır. Ancak TBMM Güvenlik Yönetmeliği'nce, durumundan şüphelenilen şahısların TBMM Koruma Daire Başkanlığınca kullanılan POLNET hattından GBT'si yapılmaktadır. Yerleşkeye girmek isteyen şahısların ziyaretçi kartları Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlilerince verilmektedir. Giriş kartı vermek için kullanılan sistemde şahısların daha önce yerleşkeye girme kısıtlaması olup olmadığı görülmekte olup herhangi bir tahdit bulunmayan kişiler ziyaretçi kartı alabilmektedir. TBMM Yerleşkesine giriş yapan şahısların sadece aranıp aranmadığı kaydına bakılmaktadır. Bahsi geçen şansın GBT sorgulamasında üç adet suç kaydı mevcut olup, şahıs aranan kişilerden değildir”

ERDOĞAN'LA AYNI ÖNLEMİ ALINIYORMUŞ!

Oran'ın "Grubu bulunan siyasi parti liderleri için TBMM'de aynı güvenlik prosedürü uygulanmıyor mu?" sorusuna ise Yakut, "TBMM'de güvenlik önlemleri üst düzeyde alınmaktadır. Salı günleri gerçekleştirilen siyasi parti grup toplantılarında ek güvenlik tedbirleri alınmakta, grup başkanlarının TBMM'ye girişlerinden çıkışlarına kadar bu tedbirler sürdürülmektedir" demekle yetindi. Yakut'un, Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de bulunduğu sırada alınan olağanüstü güvenlik önlemlerine hiç değinmemesi ise dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.