TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk gençliği görev başında

19 Mayıs’ta Türkiye’nin bütün üniversitelerinden 1919 genç “Çankaya’ya Samsun’dan Çıkılır” diyerek özgürlüğe ve bağımsızlığa yürüyecek

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2014 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atatürk gençliği görev başında

EMİNE ŞEKER

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, 19 Mayıs’ta tarihi bir eyleme hazırlandıklarını, Türkiye’nin bütün üniversitelerinden 1919 genç “Çankaya’ya Samsun’dan Çıkılır” diyerek özgürlüğe ve bağımsızlığa yürüyeceklerini anlattı.

‘ÇANKAYA’YA SAMSUN’DAN ÇIKILIR’

TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, 19 Mayıs’ta tarihi bir eyleme hazırlandıklarını belirterek, “1919 genç Samsun’dan Ankara’ya yürüyecek. 17 Mayıs’ta Samsun’dan çıkarak 19 Mayıs’ta Ankara’da olacak şekilde 3 günlük bir yürüyüş olacak. Metin Feyzioğlu, Ülker Tarhan gibi birçok aydınlarımız, sanatçılarımız kitle örgütü temsilcileri bizimle olacak. Belli güzergâhlardan geçerek 19 Mayıs’ta Ankara’da olmayı hedefliyoruz. Ankara’da Güven Park’ta karşılama olacak ve hep birlikte Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Her gittiğimiz yerde yürüyüşler, etkinlikler, forumlar, küçük mitingler yapacağız. 3 günün sonunda Ankara’da büyük kitlesel mitingle bitireceğiz. Esas sloganımız ‘Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır’ olacak” dedi.

İZMİR’DEN 300 KİŞİ

Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu hatırlatan Ayvalı, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gençlik olarak mesaj vermek istedik. Cumhurbaşkanlığı köşkünde noter memurluğu yapanlar oturamaz, Mustafa Kemal gibi Deniz Gezmiş gibi ancak Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır. Gençlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne kadar etkili olacağını vurgulamak istiyoruz. Türkiye’nin her üniversitesinden gençler katılacak. İzmir’den yaklaşık 300 kişi katılacak. 1919 sayısına ulaşabilmek için tüm illere paylaşım yapıldı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi gibi bütün arkadaşlarımız Samsun’a gelecekler. İzmir’i simgeleyen yürüyüşte çeşitli sürprizlerimiz olacak. Burada İzmir önemli devrimci mirası Hasan Tahsinleri, Kubilayları da Samsun yürüyüşünde göreceğiz” şeklinde konuştu.

GENÇLİĞİN DİRİLİŞİNİ İLAN ETTİK

Ayvalı, sistem uzun yıllardır uğraşsa da devamlılığı için gerekli olan kendi kalıplarına uygun bir gençlik ihtiyacını gideremediğini vurgulayarak, “Uzun zamandır medyayla, yaratmaya çalıştığı kültürüyle, eğitim sistemiyle kendi gençliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor. 19 Mayıs 2012’de gençliğin diriliş günü dedik. İstanbul’da 240 bin gencin katılımıyla bir eylem yaptık. Yine yurtdışından sanatçılar destek için geldi. Aynı zamanda Türkiye’den de sanatçılar destek oldu. O yürüyüşte gençliğin dirilişini ilan ettik. Ardından 29 Ekimler, Silivri Kuşatmaları, üniversitedeki eylemler ve son olarak haziran direnişi gençliğin politikleştiğini, devrimcileştiğini Türkiye siyasetine müdahale edebileceğini gösterdi. Bu nedenle gençlik olarak da Türkiye için tarihi ve önemli noktalardan biri olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine irademizi ortaya koyacağız. Seçenekler üreteceğiz. TGB zaten sağ-sol demeden Türk gençliğinin vatan savunmasında birleştirir. Mustafa Kemal’i ve cumhuriyet devrimini sahiplenir. Kendisine onu örnek alır. Yapacak olacağımız yürüyüşün tarihsel bir önemi de var. Daha önce 68 kuşağında Deniz Gezmiş’in önderlik ettiği tam bağımsız Türkiye için Mustafa Kemal yürüyüşü Samsun’dan Ankara’ya olmuştu. Bu yürüyüşte gençlerin aslında hala Deniz Gezmiş gibi olduğunu gösteriyor” dedi.

SAMSUN’A ÇIKMAK DEVRİMCİ BİR GELENEKTİR

68 kuşağının temsilcileri olarak Samsun’dan Ankara’ya yürüyeceklerini belirten Ayvalı, “Samsun’a çıkmak bizde bir devrimci geleneğidir. Herkesin eşit ve özgür olduğu, tam bağımsız bir Türkiye hayalimiz var. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Tüm gençleri bizle beraber Samsun’dan Ankara’ya yürümeye davet ediyoruz. TGB her zaman birleştiricidir. Diğer kitle örgütlerini de 19 Mayıs’ta birleştiriyoruz. Ağustos ayı Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gençliğin mesajı 19 Mayıs’ta verilecek. ‘Çankaya’ya ancak Samsun’dan çıkılır’ mesajı verilecek” dedi.

DEVRİMCİ ÇÖZÜMLER İKTİDARA

Seçim sonuçlarında, ‘ara çözümler mezara, devrimci çözümler iktidara’ şeklinde olduğunu anladıklarını söyleyen Ayvalı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Böyle bir yenilgi ancak kendimize getirebilirdi. Özellikle Haziran ayaklanmasından sonra kitlelerde umut oldu. Ak Parti’nin gideceği yönünde düşünceler ortaya çıktı. Sistem içi çözümler artık çözüm olmaktan çıktı. Belli buhranları atabileceğimiz ara çözümlerdi. Ama artık bunlar tükendi, çözüm üretmiyor. Bu seçimlerde ara çözümlerin elendiği, tükendiği devrimci süreçlerin iktidara geleceği bir dönemdeyiz.”

KUTU

17, 18, 19 MAYIS SAMSUN-ANKARA YÜRÜYÜŞÜ ZAMAN PLANLANMASI

17 MAYIS (Samsun, Havza, Merzifon)

Saat 11.30 – 12.00 Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanma

Saat 12.00 – 14.00 Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na hareket, çelenk bırakma, konuşmalar

Saat 14.00 – 15.00 Kurtuluş yolunda toplanma, dinlenme ve forum hazırlıkları

Saat 15.00 – 17.00 Keşke Köşke Sen Çıksan Forumu ve müzik dinletisi

Saat 17.00 – 18.30 Samsun’dan hareket ve Havzaya ulaşma

Saat 18.30 – 20.00 Atatürk Evi’ne yürüyüş ve önünde açıklama

Saat 20.00 – 21.00 Merzifon’a ulaşma, Merzifon halkıyla buluşma ve konaklama

18 MAYIS ( Merzifon, Amasya, Çorum)

Saat 09.00 – 10.00 Merzifon’da yürüyüş ve Otobüslere binme

Saat 10.00 – 12.00 Amasya’ya varış.

Saat 12.00 – 12.30 Amasya Zübeyde Hanım Caddesi girişinde toplanma.

Saat 12.30 – 14.30 Anıta yürüyüş, çelenk, açıklama

Saat 14.30 – 18.30 Otobüslere binme ve Çorum’a hareket, İhtiyaçlar için mola ve Çoruma varış.

Saat 18.30 – 20.00 Çorum fuar alanında toplanma, akşam yemeğinin dağıtılması ve dinlenme

Saat 20.00 – 21.00 Saat Kulesi’ne meşaleli yürüyüş ve Saat Kulesi’nde açıklama

Saat 21.00 – 22.00 Otobüslerin beklediği alana meşaleli yürüyüş sürecek ve otobüslere binilecek

Saat 22.00 – 24.00 Konaklama alanına varış.

19 Mayıs (Ankara)

Ankara’ya varış.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.