TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs kutlu olsun

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) İzmir Şube Başkanlığınca tertiplenen 1 Mayıs Emek Bayramı’nı Şube Başkanı Hakan Güneş, Başkan Yardımcısı Şube Sekreteri Murat Karabulut, Başkan Yardımcıları Adem Gölcük, Yasin Şimşir, Hikmet Albayrak, Murat Öztürk ve sendika üyeleri ile Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2014 06:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mayıs kutlu olsun

 

 

YAĞMUR UYGUR

SİME-SEN İzmir Şube Başkanlığı öncülüğünde TSK-MSB ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Devlet Memurları olarak ilk kez 1 Mayıs’ı kutladı.

   SİME-SEN’liler adına konuşan İzmir Şube Başkanı Hakan Güneş 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nın tüm emekçilerin bayramı olduğuna dikkat çekerek emekçi kesimin her zaman olduğu gibi pek çok sorunu olduğunu söyledi. Temsilcisi oldukları memurların sorunlarını irdeleyen Güneş, “Bizler devlet memuru statüsünde görülüp, asker gibi çalıştırılmaktayız. Sivil Mahkemelerde hak aramamız gerekirken Askeri Yüksek İdare Mahkemelerinde hakim, savcı olmayan askeri üyeler tarafından yargılanıyoruz. Askeri içtimalara çıkarılan memurlar vardır. Asker gibi nöbet tutturulmamıza rağmen özlük haklarından faydalanamıyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir Şube Sekreteri Murat Karabulut ise tüm emekçilerin bayramını kutlayarak, sendikanın temsilcisi olduğu zümrenin çalışma esaslarına dikkat çekti. Karabulut “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun çalışma esas ve usullerinin TSK’da çalışan Devlet Memurları için uygulanmadığını bu nedenle bahse konu kanunun 232 ve 233 maddelerinin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. Karabulut ayrıca, Türkiye’de her türlü ayrımcı, ötekileştirici söylemlere karşı olduklarını ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı gelebilecek söylem ve eylemlerin karşısında duracaklarını da vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.