TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak akaryakıt ele geçirildi

İzmir‘de, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri, bir lojistik firmasında yaptıkları aramada, piyasa değeri 16 bin TL olduğu belirlenen 4380 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2014 06:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaçak akaryakıt ele geçirildi

İzmir’de aldıkları ihbarı değerlendiren KİM ekipleri, Pınarbaşı semtinde bir lojistik firmasında kaçak akaryakıt satıldığının belirlenmesi üzerine harekete geçti. Fiziki takip sonucu, firmanın bir araca kaçak akaryakıt verdiğinin görülmesi üzerine operasyon yapıldı. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri, TIR sahası içerisine kurulmuş bir akaryakıt düzeneği ile araçlara kaçak akaryakıt verildiğini belirledi.

4110 LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan arama ve incelemelerde, iş yerinde bir akaryakıt dolum pompasına bağlı tankta 4110 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Aracın deposunda 270 litre kaçak akaryakıt bulunduğu ayrıca tespit edildi. Tanklar ve aracın deposunda bulunan akaryakıtın, “Ulusal Marker Test Cihazı” ile yapılan ölçümlerinde geçersiz sonuç verdiği ve kaçak olduğu anlaşıldı. Yapılan ölçüm sonucunda 4380 litre olduğu tespit edilen kaçak akaryakıta el konuldu. Kaçak akaryakıt, İzmir Milli Emlak İdaresine teslim edildi.

YAKLAŞIK DEĞERİ 16000 TL

 Ayrıca, ele geçirilen akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 16000 TL olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili firma sahibi ve çalışanları ile kaçak akaryakıt alan araç sürücüsü, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Ayrıca, polis ekipleri tarafından ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunarak kaçakçılıkla mücadele konusuna katılımda bulunulabileceği belirtildi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.