TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 “Bu ülkede iş cinayetleri işleniyorsa sebebi 12 Eylül'dür"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yaşanan iş kazalarına ilişkin, "Başbakan İLO Sözleşmesi için talimat verirse CHP olarak bunun arkasında olacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 “Bu ülkede iş cinayetleri işleniyorsa sebebi 12 Eylül'dür"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan rezidansın önünde açıklamalarda bulundu. Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül, partililer, işçiler ve vatandaşlarla tokalaşarak rezidansın önüne geçti. Burada açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, 12 Eylül 1980 darbesinin yaşanan iş kazalarına yansımalarına da değindi. Tekin, “Bugün burada 12 Eylül ne yazık ki bu ülkede 550 bin insanımızın hayatına mal olmuş. Aynı zamanda 550 bin insanımızın hayatına değil, Türkiye’nin geleceğine mal olmuş bir faşist darbeydi. Eğer bugün bu ülkede iş cinayetleri işleniyorsa elbette sebebi 12 Eylül’dür. Bugün örgütsüz yapı haline gelmişse, bunun sebebi 12 Eylül darbesidir. 80 öncesi 3 buçuk milyon sendikalı işçi varken, bugün iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiş arkadaşlarına sahip çıkamayacak sendikalar durumuna getirilmiş bir Türkiye vardır. Hak arama eylemlerinin neredeyse tamamının ortadan kaldırıldığı, sadece iş cinayetleri değil aynı zamanda doğa cinayetleri, özgürlük, hukuk, demokrasi bütün bu cinayetlerin sorumlusu 12 Eylül’dür. Bugün bize göre çok anlamlı bir gündür. 12 Eylül’de demokrasi ve özgürlük uğruna hayatını kaybeden bütün şehitleri saygıyla anıyoruz” dedi.

"BAŞBAKAN İLO SÖZLEŞMESİ İÇİN

TALİMAT VERİRSE ARKASINDA OLACAĞIZ"

İnsanların akciğerlerinin beton lobisine teslim edilmemesi gerektiğini ve bu konuda ciddi mücadele verdiklerini ifade eden Tekin, “Sadece mücadele etmekle yetinmedik, bu konuda hukuksal mücadelede verdik. Sayın Davutoğlu iş yasasını gözden geçireceğiz demişti. CHP olarak çağrıda bulunuyoruz. 2011 yılında İLO Sözleşmesi’ne uygun, yani dünyadaki uluslararası sözleşmelere uygun, yasanın şuanda parlamentoda olduğunu sayın Başbakan talimat verirse o yasa hemen gelirse CHP olarak bunun arkasından olacağımızı, en azından bundan sonraki iş cinayetlerinin önüne geçmek açısından ne yapılması gerekirse CHP açısından yanlarında olacağız” diye konuştu.

Uzun süredir ciddi mücadele içerisinde olduklarını söyleyen Tekin, “Bu mücadelemizde STK’ları, sendikaları ve odaları görmek istiyoruz. Buradaki bu katliam sadece CHP’yi ilgilendiren bir katliam değildir. Aynı zamanda doğa katliamının, yani İstanbul’un akciğerlerinin ortadan kaldırıldığı bir dönemde bütün örgütlerin, bütün duyarlı insanların bu meseleye sahip çıkması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Rezidans faciasında şehit düşenlerin hukuki olarak bütün davalarını CHP avukatlarının sonuna kadar takip edeceğini dile getiren Tekin, "Bu davanın nasıl süregeldiğini hepiniz takip ediyorsunuz. Yasanızda çok açık ve net olmasına rağmen halen bu yapılaşmanın sahibinin ifadesinin bile alınmaması, doğrusu Türkiye’de hukuk sisteminin nasıl işlediğini hepinizin görmesi gerekiyor. Hepimizin başı sağ olsun. İnşallah Türkiye’de bu cinayetler son olur” diye konuştu.

Tekin, açıklamasının ardından “İstanbul AVM Mezarlığı” haritasını basın mensuplarına göstererek, “Bu harita gazetelerde günü gününe girebilseydi, şimdi bu kazalar olmayacaktı” dedi. (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.