TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulubey Kanyonları dağcıları ağırladı

Farklı illerden gelen yaklaşık 200 dağcı "Tarihi Kral Yolu ve Kanyon Yürüyüşü" etkinliğinde Ulubey Kanyonları'nda bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ulubey Kanyonları dağcıları ağırladı

Ege Bölgesi'nin farklı illerinden yaklaşık 200 dağcı iki gün süren "Tarihi Kral Yolu ve Kanyon Yürüyüşü" etkinliğinde Ulubey Kanyonları'nda bir araya geldi.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe, İzmir, Manisa, Uşak ve Denizli'den 200 civarı dağcı katıldı. İki gün süren etkinliğin ilk gününde, Avgan köyünden kanyona giren dağcılar yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi, Asar mevkiindeki 2 bin 400 yıllık kaya mezarlarını gezdi.

Hamamdere mevkiindeki kurulan kampın ardından ikinci gün yürüyüşünde Pepuza Antik Kenti'ni ziyaret eden dağcılar, Kral Yolu’nu takip ederek tarihi Clandras Köprüsü’ne ulaştı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer, etkinliğin kendileri için oldukça keyifli geçtiğini, konuk dağcıların bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Ulubey Kanyonları'nın tanıtımı için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Gezer, "Kanyon bölgesinin tanıtımı ve ziyaretçi ilgisini artırmak için bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerekli. Biz bölgede dağcılar için kamp alanları oluşturulmasını istiyoruz. Kanyon 70 kilometre uzunluğunda. Bölgeye gelen dağcıların bölgeyi daha rahat gezmeleri için haritalandırma yapılmalı. Kanyonun zemininden geçen Banaz Çayı sanayi atıkları nedeniyle perişan durumda. suda tek bir canlı yaşamıyor. Böyle bir doğa harikasına bu kirlilik yakışmıyor. Kirliliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerekli" dedi. (AA/UŞAK)

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.