TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obeziteyi tiyatroyla öğrendiler

İzmir Sıcakkan Tiyatro oyuncularının ‘Sağlıksız Beslenme’ adlı oyunu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için sahnelendi

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Obeziteyi tiyatroyla öğrendiler

Çocukları sağlıklı beslenme ve harekete özendirmek aynı zamanda obezite hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla İzmir Sıcakkan Çocuk Tiyatrosu’nun ‘Sağlıksız Beslenme’  adlı oyunu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatarak tedavi gören ve muayene olmak için gelen çocuklar için sahneye kondu. Oyunun obez karakteri Yasemin’in arkadaşları tarafından hareket etmeye ve sağlıklı beslenmeye özendirme çabaları çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Keyifli dakikalar geçiren ve eğlenirken öğrenen çocuklara aileleri de eşlik etti.

2014 SAĞLIKLI YAŞAM YILI

Sosyal Servis Birimi’nin organize ettiği tiyatronun çocuklar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Gökhan Akbulut, “2014 yılı Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan edildi. Bizde toplumda farkındalık oluşturmaya çocuklardan başladık.  Bilindiği gibi beslenme alışkanlıkları çocukluk çağında oluşmakta. Çocuklarımıza doğru beslenme alışkanlığı kazandırmamız çok önemli, bu tür etkinliklerle bilinç oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.