TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Astımla gelen dünya rekoru

Milli Sporcu Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, son kırdığı iki dünya rekoru sırasında çocukken yakalandığı Astım hastalığının yeniden tekrarladığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Astımla gelen dünya rekoru

EMİNE ŞEKER

Çeşme’de dalışların sponsoru olan Deva İlaç Firması’nın etkinliğinde Sağlık Muhabirleri Derneği’ne (SMD) konuşan Şahika Ercümen, “Son iki dünya rekorumda Astım hastalığım geri döndü. Hastalığıma rağmen rekorları kırmayı başardım. Astım hastaları tedavilerini aksatmazlarsa istedikleri her şeyi yapabilir. Buna inansınlar” şeklinde konuştu. Çocukluğunda yaşadığı astım rahatsızlığı üzerine spora başladıktan sonra su sporlarının birçok dalında dünya çapında şampiyonluklar ve dünya rekorları elde eden Milli Sporcu Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen,  kimseyle paylaşmadığı sırrını Sağlık Muhabirleri Derneği Ege Başkanlığı üyeleriyle paylaştı. Türkiye’nin en büyük ilaç firmalarından Deva Holding’in dalışlarına sponsor olduğu Ercümen, 23 Temmuz’da Antalya Kaş açıklarında iki dünya rekoru daha kırdı. Gururumuz sporcu Ercümen, Deva Holding’in Çeşme Sheraton Otel’de düzenlediği etkinlikte çarpıcı açıklamalar yaptı.

HASTAYKEN YENİ İKİ DÜNYA REKORU KIRDIM

Milli Sporcu Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, uzun süredir 91 metre rekoruna hazırlandığını anlatarak, “Çocukluğumda alerjik astım rahatsızlığı geçirdim. Astımı doğru tedavi ve spor sayesinde hastalığımı yendim. Dalış branşında dünya rekorları kırdım. Son kırdığım iki dünya rekorunda da maalesef astım hastalığım geri döndü.  Yani hastayken yeni iki dünya rekoru kırdım. 91, 72 metre olarak iki ayrı branşta rekor kırdım” dedi.

YOLLARIMIZ DEVA İLE KESİŞTİ

Rekor sonrası tedaviye başladıklarını söyleyen Ercümen, sözlerine şöyle devam etti: “Deva Solunum ilaç firması ile yollarımız hastalık sayesinde gelişti.  ‘Alerjik astım hastası bir insan nasıl dünya rekoru kırdı’ diye seminerler yaparken yeniden astıma yakalandım. Bu iki rekoru astım hastası olarak kırdım. Şu an tedaviye başladık.  Astım hastası olarak rekor kırmamı dezavantaj olarak görmüyorum.  İnsanlara doğru tedavi gördükten sonra istediklerini yapabileceklerini anlatmak istiyorum. Burada Deva’nın konuğu olarak bulunuyorum. İnsanlara dalış branşında astım hastası olarak nasıl rekor kırabildiğimi göstermek istiyoruz.”

DEVA’DAN PLAKET

Deva Holding Pazarlama, Satış & Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Doğan Varinlioğlu ve Pazarlama Müdürü Tijen Kavlak törende Ercümen’e plaket takdim etti. Varinoğlu, firma olarak sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.