TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merdiven kullan hayatına hareket kat

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi, iş yaşamında da obeziteyle mücadelede fiziksel aktivite alışkanlığının yaşam tarzına dönüştürülmesi amacıyla “Yaşamına Hareket Kat Projesi”ni hayata geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Merdiven kullan hayatına hareket kat

Özellikle kentlerde farkında olmadan pasif ve sağlıksız bir hayat sürdürüldüğünü dile getiren İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, “Yaşamına Hareket Kat Projesi” ile iş yaşamında da fiziksel aktivite ve hareketli yaşam alışkanlığının yaşam tarzına dönüştürülmesini hedeflediklerini söyledi. Projeyi planlayan ve uygulayan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Çakır, Ar-Ge Şube Müdürü Dt. Alev Ardıç ve tüm ekibine teşekkür etti.

KURDELE YERİNE MEZURA KESİLDİ

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının asansör yerine merdiven kullanmalarını teşvik etmek amacıyla bir takım düzenlemeler ve uygulamaları içeren “Yaşamına Hareket Kat Projesi”nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta kurdele yerine mezura kesen İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz iki aşamadan oluşan projeyi çalışanlara tanıttı. Özellikle kent yaşamında yürümeyi gündemine almayan iki kat çıkmak için bile asansörü kullananların çok fazla olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Türkyılmaz, “Yaşamına Hareket Kat Projesi’ni bedenimize önem vermenin, hareketli yaşama adım atmanın bir basamağı olarak görüyorum. İki aşamadan oluşan projede kullanılan görseller/mesajlar hareketli yaşama esprili bir şekilde yaklaşırken, aynı zamanda çok büyük anlamlar da taşıyor. Projenin ikinci aşamasını ise yemekhane içerisinde açılan ‘Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Birimi’nde diyetisyenimiz tarafından Beden Kitle İndeksi Ölçüm Cihazı ile tüm çalışanlarımızın ölçümlerinin yapılarak onlara sunulacak beslenme ve diyet danışmanlığı hizmeti oluşturuyor” dedi.

 SAĞLIĞI KENDİMİZE HEDİYE ETMELİYİZ

 Yürümenin oldukça kolay, ekonomik ve ortam gerektirmeyen bir aktivite olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Türkyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Günlük yaşamımızda hemen her yerde merdivenle karşılaşıyoruz. Çok şükür ki bacaklarımız var ve biz bedenimize, bacaklarımıza bunun hakkını vermeliyiz. Beynimizle onlara eziyet etmemeli, sağlığı kendimize hediye etmeliyiz. Mesai arkadaşlarımız belki ilk hafta merdivenleri kullanmakta zorlanacaklardır ama inanıyorum ki bir hafta sonra yürümek, merdiven kullanmak bizlere daha aşina ve istediğimiz bir aktivite haline gelecektir.”

ÖRNEK OLACAĞIZ

Hareketli yaşam tarzının bir algı ve kültür meselesi olduğuna değinen İl Sağlık Müdürü Türkyılmaz, “Yaşamına Hareket Kat Projesi’ni, Halk Sağlığı Kurumumuzun ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’na destek bir proje olarak hayata geçirdik. Genel Sekreterliklerimiz ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün bulunduğu binalarda da bu projeyi birlikte yaygınlaştırabiliriz. Tabii öncelikle kendi kurumumuzda uygulamak, sonrasında ise diğer kamu ya da özel kurum ve kuruluşlarımıza da örnek olmak istiyoruz” dedi.

İDEAL DEĞERLER

Düzenlemelerin ve uygulamaların incelendiği bina turunun ardından müdürlük yemekhanesinde kurulan Beden Kitle İndeksi Ölçüm Cihazı ile ölçümü yapılan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Türkyılmaz’ın analiz sonuçlarını değerlendiren Diyetisyen Pınar Dellal, sonuçların olması gereken en ideal değerler aralığında bulunduğunu ifade etti. Çalışanların yoğun ilgi gösterdiği “Yaşamına Hareket Kat” projesinin açılışı töreni beden kitle indeksi hesaplama cetvelleri ve mezura dağıtımı ile meyve ikramının ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.