TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Şiddete kendimizi savunarak dur diyoruz”

Ege Genç İşadamları Derneği üyeleri uygulamalı eğitimle, “Kadına Yönelik Şiddete Dur” dediler

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Şiddete kendimizi savunarak dur diyoruz”

Kadın şiddetine yönelik farkındalık yaratmak, özgüvenli kadınların sayısını arttırmak ve toplumsal birliği sağlamak amacıyla harekete geçen Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD); Aikido, Wing Tsun eğitimlerini dün başlattı. “Farklı görünsek de kadın ve erkek hepimiz aynıyız. Hepimiz insanız” diyen Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, dernek merkezinde düzenlenen etkinlikle savunma sanatları üzerine uygulamalı eğitime bizzat katılarak start verdi.

TÜM DÜNYADA KANAYAN YARA

Bir sosyal sorumluluk projesi olan çalışmanın kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve dur demek için başlatıldığını dile getiren Kaya, “Kadına yönelik şiddet tüm dünyada kanayan bir yara. Kadına şiddet olduğu zaman bundan sadece kadın değil doğal olarak ailenin diğer fertleri de olumsuz yönde etkilenir. Fiziksel şiddet ve psikolojik şiddet çoğu zaman iç içedir. Bu yaraya dokunmak istedik. İşin özü aile içi şiddet, aile içi taciz ve aile içi psikolojik baskıyı anlatmayı hedefledik. Vermek istediğim mesaj kadına şiddet olayına dikkat çekmekti. Toplumsal arenada bu konu için katkıda bulunabilirsek,  dikkat çekersek ne mutlu bize" dedi.

“KENDİNİ KORUMAYI ÖĞREN”

Türkiye’de her 10 kadından 4’ünün eşi ya da birlikte olduğu erkek tarafından şiddet gördüğünü, her 2 kadından birinin eşiyle tartışmaya girmeye korktuğunu, cinsel saldırı oranlarının ise yüzde 47 oranında arttığını dile getiren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, bu kapsamda “Kendini Korumayı Öğren”  başlığıyla harekete geçtiklerini kaydetti. “Şiddete Karşı Kişisel Savunma Tekniklerinin” EGİAD üyesi her kadına öğretilerek, şiddete karşı daha güçlü ve özgüvenli genç nesiller yaratılmasının hedeflendiğini de belirten Kaya, bu sosyal sorumluluk projesi ile kadınların kendilerini koruma tekniklerini öğrenebilecekleri vurguladı.

MEŞRU SAVUNMA HAKKI

Türkiye’de 21 kadının devletin kontrolünde bulunmasına rağmen cinayetlere kurban gittiğini hatırlatan Kaya, kadına şiddeti önlemek için hazırlanan 6484 Sayılı Yasa'nın hala kadınları koruyamadığının görüldüğüne dikkat çekerek, “Nefsi müdafaa,  meşru savunma hakkı kapsamında kadınlar kendilerini korumayı öğrenmeliler. Kadına yönelik taciz, tecavüz, cinsel istismar, kadın cinayeti, kasten yaralama, emek sömürüsü oranının en yüksek olduğu ülkeler arasındayız. Ülkemizde son dört yılda cinsel saldırı suçlarında yüzde 47 oranında artış yaşanmış. Fiziksel şiddete ailelerin yüzde 34'ünde, sözlü şiddete ise yüzde 53'ünde rastlanması durumun vahametini göstermektedir. Son dönemde hızla artış gösteren bu oranlar, toplumsal sorumluluk ve insan olmanın gereği olarak hepimizin canını sıkmaktadır. EGİAD projeleri kapsamında biz de kadınlarımıza el uzatmayı istedik. Kadınlarımızın şiddete karşı kendi güvenliklerini sağlayabilmeleri amacıyla “Savunma Sanatları Kursu” açmış bulunuyoruz. Aikido, Wing Tsun alanında uzman olan Recep Aykın ve Ümit Vurgun’un eğitimleri ile  ‘Şiddete, Savunma ile Dur’ diyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.