TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniçeri: Hükümet gerdi tahrik etti

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Hükümet gerdi ve tahrik etti, fırsatçı gruplar ortamı istismar ederek saldırıya geçti, özellikle maskeli gruplar molotof ve ses bombalarıyla İstanbul ve Ankara’da terör estirdi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2014 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeniçeri: Hükümet gerdi tahrik etti

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, hükümetin tahriki sonucu 1 Mayıs’ta olaylar yaşandığını belirterek, maskeli grupların molotof ve ses bombalarıyla İstanbul ve Ankara’da terör estirdiklerini söyledi. Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin 1 Mayıs’ı kutlamayı beceremediğini söyleyen Özcan Yeniçeri, 1 Mayıs’ta ilk kez “mavi kale” denilen barikatın Sıhhiye meydanına kurulduğunu, mobil duvarda x-ray, kamera kaydı ve biber gaz sıkan sistemlerin unutulmadığını ifade ederek, gaz maskeleriyle terörist unsurların da çoğu yerlerde arzı endam eylediklerini belirtti.

YOLLAR SAVAŞ ALANI

“Bu durum çatışmacı ve gerilimli ortama hem güvenlik güçlerinin hem de kitlelerin içine ya da arkasına gizlenen militan unsurların hazırlıklı olduğunu ortaya koymaktadır” diyen Yeniçeri, yasakta ısrarın ve gösteri yapmada inadın İstanbul’da Taksim’e, Ankara’da Kızılay’a çıkan bütün yolları savaş alanına çevirdiğini kaydetti. Yeniçeri, “Siviller ve kamu malı zarar gördü, yüzlerce insan yaralandı. Hükümet gerdi ve tahrik etti. Fırsatçı guruplar ortamı istismar ederek saldırıya geçti. Özellikle maskeli gruplar molotof ve ses bombalarıyla İstanbul ve Ankara’da terör estirdi. Maskeli terörist grupların polise molotof atması, sapanlarla polise saldırması, banka şubesini harabeye çevirmesi ortaya rezil bir manzara çıkardı” dedi.

AK PARTİ GÜCÜNÜ TEST ETTİ

Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasının aslında iktidarın Gezici muhalif kesime meydan okuması anlamına geldiğini savunan Yeniçeri, “Öyle anlaşılıyor ki giderek otoriterleşme eğilimi gösteren AK Parti iktidarı, 1 Mayıs’ta gücünü test etme gereğini duymuştur. Taksim yasağı böyle bir algının ürünüdür. 2010’da serbest olarak kutlamaların yapıldığı bir alanın 2014’de inatla kutlamalara kapatılmasının makul bir gerekçesi yoktur. Kaldı ki 1 Mayıs’ı Taksim’le özdeş biçimde kutlayan kesimin bu ısrarından vazgeçmesi düşünülemezdi. Taksim’e yasak koymanın gerilimi ve çatışmayı körüklemek anlamına geldiğini her yurttaş az çok tahmin eder. Nitekim öyle olmuştur. Olan biten AK Parti’nin henüz gezi travmasını atamadığını göstermektedir. İktidar 1 Mayıs’ta güvenliğini ve yeni gücünü yeni araçlarla test etmiştir” diye konuştu. 4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergelerinin görüşüleceği Pazartesi günü Meclis TV’nin yayın yapması için CHP’nin Meclis Başkanlığı’na müracaat ettiğinin hatırlatılması üzerine Yeniçeri, Meclis TV’nin görüşmeler esnasında yayın yapması gerektiğini ifade ederek CHP’ye destek verdi. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.