TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sessiz dans büyüledi

Engellilere yönelik projeler ve farkındalık çalışmaları ile dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, muhteşem bir geceye daha ev sahipliği yaptı

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sessiz dans büyüledi

Belediye ve Bir Artı İki Yaratıcılık Atölyesi tarafından düzenlenen Sessizlikte Dans gösterisinde, işitme engelli öğrenciler sahne aldı. Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Birileri bizi engellemediği sürece, engel tanımadığımızı gösterdik” dedi.

Müziğin kullanılmadığı gecede, Tevfik Fikret Lisesi ile Tülay Aktaş İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri aynı sahnede dans gösterilerini sundu. Etkinlikte, Nilgün Arıt tarafından kaleme alınan Akpamuk adlı Türkmen masalı dansla birleştirildi. Yaklaşık bir saat süren etkinlik boyunca, salonda bulunanlar da -işitme engeline farkındalık yaratmak için- sahnedekileri kulaklık takarak izledi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gösteriye Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, meclis üyeleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gösteri sırasında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Başkan Akpınar, sahne alan tüm öğrencilere Teşekkür Belgesi takdim etti.

“ENGELLERİ ÇÖZECEĞİZ”

Gösteri öncesi, işaret dilini kullanarak, işitme engelli öğrencilere seslenen Akpınar, “Sizleri çok seviyorum” mesajı verdi. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sorunlara farkındalık yaratmak için çalıştıklarını söyleyen Akpınar, “Karşıyaka’da, işiten, işitmeyen, engeli olan ya da olmayan herkes hayatla dans ediyor. Bugün, bizler için çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Hayatta hiç bir şey için engel olmadığını kardeşlerimiz bizlere gösterdi. Birileri bizi engellemediği sürece, bizler engel tanımıyoruz. Engellilerin sorunlarını çözmek için çalışacağız” dedi. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.