TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Kılıçdaroğlu'nun aramasını takdir ettim"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun (Musul Konsolosunu) aramasını takdir ettim. Sayın Bahçeli'nin de böyle bir tebriği yaşamasını isterdim ama beni şaşırttı. HDP'lilerin bir açıklama yapmasını beklerdim, Muhalefet liderleri de havaalanında olmalıydı" dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2014 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Kılıçdaroğlu'nun aramasını takdir ettim"

Başbakan Davutoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın aralarında bulunduğu 46 Türk vatandaşı ile 3 yerel personelin kurtarılmasına yönelik konuşan Davutoğlu, "Acı ve keder anlarında bir arada olmayı bilmeliyiz. Bu anlarda bir arada olamazsak sevinci yaşayamayız. Bundan bir kişi kazanmıyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun (Musul Konsolosunu) aramasını takdir ettim. Sayın Bahçeli'nin de böyle bir tebriği yaşamasını isterdim ama beni şaşırttı. HDP'lilerin bir açıklama yapmasını beklerdim. Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdiği herkesi kucaklayıcı tavrı burada da göstermeliydi. Muhalefet liderleri de havaalanında olmalıydı" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Biz Kobani'den gelen Kürt kökenli kardeşimize kapımızı açtık. 138 bin kişiye kapımızı açtık. Acı da bizim acımız, sevinç de bizim sevincimiz" dedi.

"ÖZTÜRK BEY, CEVVAL BİR ARKADAŞ"

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın Musul'a kendi isteğiyle gönüllü olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu zor şartlara kendisi gitti. Bu görevlerin hepsinin riski var. Özel harekatçılar canları pahasına korumak için o bölgeye gidiyor. Bu görevi yapanların hep bir risk payı vardır. Onurlu görevlerdir ama riskleri vardır. Öztürk bu riskleri görerek gitti. Cevval bir arkadaş olduğu için iki telefonu yanında tutmayı başarmış" diye konuştu.

"KAPIMIZI KAPATMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Milletlerin zor dönemde aldıkları kararlarla tarihe geçtiklerini dile getiren Davutoğlu, "Bizim milletimizin zor durumdaki insalara kapısını kapatması söz konusu değil. Her milletten insan gelebilir. Böyle bir geçmişe sahipsek bunun gereğini yapmak durumundayız. Kapımızı kapatmamız mümkün değil" dedi.

"TÜRKİYE KARARINI KENDİ VERİR"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Türkiye'ye geldiğinde IŞİD ile mücadele konusunun ele alındığını hatırlatan Davutoğlu, "Son dönemde uluslararası basında sanki Türkiye sınavda olan bir tarafta bir şey ispat etmek zorunda. Türkiye bir şey ispat etmek zorunda değil. Bütün meseleyi rehinelerle ilişkilendirip rehineler bırakıldığında 'Ne yapacaksınız?' diye soru Türkiye gibi bir ülkeye sorulmaz. Türkiye kendi kararını kendi verir" diye konuştu.

ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılarak, "Baş açık" ibaresinin kaldırılmasına yönelik konuşan Davutoğlu, "Türkiye'nin belirli gündemde olan konuları var. Her alanda özgürleşme ve demokratikleşme çabası var. Bunu sadece başörtüsünün kaldırılması olarak görülmemeli. Özgürlüğü sınırlamaya kalkanlar 'birilerine baskı olmaması' gerekçesini kullanır. Birisinin muhtemel baskı görmemesi için fiili baskı uygulanıyor. 10 sene önce memurlar arasında başörtü takılınca kıyamet kopacağı söyleniyordu. Şu anda hiçbir yerde gerilim yok. Böyle bir özgürlük anlayışı yok. Herkes kendi hayatını yaşar. Başörtü nedeniyle kendi ailem baskı görürken, birisi çıkıp da 'Ahmet Hoca öğrenciler arasında ayrım yaptı' diyemez. Karşımdaki sadece öğrencidir, kimseye baskı yapmadım" ifadelerini kullandı.

"HSYK SEÇİMİ GÜNDEM OLUŞTURMAMALI"

HSYK seçimlerinin bir toplumda böylesine gündem oluşturmaması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Savcı ve hakimlerin kendi aralarında halletmesi gereken bir süreç. 2010 referandumu öncesinde bir elit yargının bütün karar mekanizmalarını yönetiyordu. Biz siyasi irade olarak hakim ve savcıların seçimleri yapmasını benimsedik ve referandumda kabul gördü. Ama Anayasa Mahkemesi blok liste değişikliği yaptı. BU karar ilk darbeyi vurdu" dedi. (İHA/ANKARA)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.