TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFROTÜRKLER “Bizde varız” diyor

Osmanlı İmparatorluğu döneminde köle olarak Anadolu’ya getirilen Afrika kökenli vatandaşların geleneklerinden olan ‘Dana Bayramı’ Cumhuriyet Meydanı’nından Gündoğdu Meydanı’na yapılan yürüyüşle başladı

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AFROTÜRKLER “Bizde varız” diyor

FEYZİ MİRHANOĞLU

AFROTÜRKLER, Osmanlı imparatorluğu döneminde köle olarak Anadolu’ya getirilen Afrika kökenlilerin yaşadıkları geleneklerden birisi olan İzmir ve çevresinde ‘Dana Bayramı’ dedikleri etkinliklerini Mayıs ayı içerisinde gerçekleştiriyor. Uzun süre kendilerinin kökenini inkar ederek yaşadıklarını belirten AFROTÜRKLER, ‘Bizde bu topraklarda varız’ diyor.

“BİZDE VARIZ”

Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Afro-Türk) Başkanı Mustafa Olpak dernek olarak asıl amaçlarının bu topraklarda yaşayan kardeşlerini aramak ve bulmak olduğunu belirtti. Olpak, “Biz bu topraklarda yaşayan kardeşlerimizi bulup onlarla kucaklaşmak istiyoruz. Bu bayramın kutlanmasında ki temel amaç da ‘Bu topraklarda bizde varız’ demek” diye konuştu.

KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

Gerçekleştirdikleri yürüyüşle ‘Dana Bayramı’nın başladığını duyurduklarını söyleyen Olpak, “Etkinliklerimiz Torbalı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek panelimiz ile devam edecek. Bu panelde 1 yıldır sürdürdüğümüz ‘renk ayrımı’ projemizin sonuçları hakkında da öğretim görevlileri bilgilendirmelerde bulunacaklar. Panelimiz sonrası yöresel Afrika Yemekleri sunacağız. Pazar günü ise Ayrancılar Suyunbaşı Piknik Alanı’nda büyük pikniğimiz olacak. Hem Torbalı hem de Ayrancılar’daki piknik alanında gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizde yer alacak müzik ve dansı Soma’da yaşanan faciadan ötürü kaldırdık. Onun dışında normal programımız devam edecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.