TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanrıkulu, 1 Mayıs’ta çıkan olayları sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı’na, “İstanbul’daki olaylar sırasında kolluk güçlerinin göstericilere karşı sapan kullandıkları görüntüler basına yansımıştır. Sapan kullanma talimatını siz mi verdiniz?” diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2014 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tanrıkulu, 1 Mayıs’ta çıkan olayları sordu

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, "Basına yansıyan görüntülere göre İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları sırasında Beşiktaş’ta bir grup polis memuru, yakaladıkları bir gencin boynuna poşu takıp fotoğrafını çekerek fişlemişlerdir. İstanbul Üniversitesi öğrencisi olduğunu ifade eden gence zorla poşu takılması akla daha önce poşu taktığı için yargılanıp tutuklanan Cihan Kırmızıgül davasını getirmektedir. Yurttaşların uydurma delillerle fişleyip yargılatılmaya çalışılması kamuoyunda derin bir kaygı ve tepki toplamıştır” ifadelerine yer verildi.

CHP’li Tanrıkulu, Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti:

"Beşiktaş’ta yakalanan bir gencin boynuna zorla poşu takıp fotoğrafını çeken polis memurları hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız?

Söz konusu genç hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır? Çekilen fotoğrafları ne maksatla kullanılacaktır?

İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarında kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınan kişiler hakkındaki delillerin uydurma olup olmadığı Beşiktaş’taki olaydan sonra nasıl kanıtlanacaktır?

Poşu takmak suç mudur? Suç değilse, neden polis memurları Beşiktaş’ta bir gencin boynuna zorla poşu takıp fotoğrafını çekmektedir?

Kolluk güçleri 1 Mayıs’ta, yurttaşların yargılanması için 'delil üretme' talimatı almış mıdır? Böyle bir talimatı kim vermiştir? Böyle bir talimat yoksa Beşiktaş’taki uygulamayı nasıl izah edeceksiniz?

1 Mayıs kutlamaları sırasında meydana gelen olaylarda kaç kişi yaralanmıştır? Kaç kişi biber gazı fişeklerinden, TOMA’ların tazyikli su sıkmasından yaralanmıştır?

İstanbul’daki olaylar sırasında kolluk güçlerinin göstericilere karşı sapan kullandıkları göründüler basına yansımıştır. Bu yeni bir kararla alınmış bir uygulama mıdır? Kolluk güçlerine kaç sapan dağıtılmıştır? Sapan kullanma talimatını siz mi verdiniz?

Sapan kullanma talimatı sizin tarafınızda verilmemişse, bunu kullanan kolluk güçleri hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.