TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Günay’dan, 'Spine Towers' hakkında soru önergesi

Bağımsız İzmir Milletvekili ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Başkanlığına 'Spine Towers' hakkındaki soru önergesi verdi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Günay’dan, 'Spine Towers' hakkında soru önergesi

İstanbul Maslak'ta, Soma Holding'e ait 'Spine Tower' adlı ve Türkiye'nin en yüksek yapılarından olduğu söylenen gökdelenin, imar kurallarına aykırı olarak inşa edildiğine dair basında çok sayıda haber yer aldığını hatırlatan Günay, ''Soma Holding, önceki hafta ülkemizin en büyük maden faciasının yaşandığı ve 300'den fazla yurttaşımızın canını yitirdiği Soma'daki kömür ocağının işletmecisidir. Bu işletmenin, Enerji Bakanlığı yetkililerince gereken incelemeler yapılmadan projelerinin kabul edildiği ve yakın tarihlerde birçok eksiklik varken Çalışma Bakanlığı müfettişlerince de 'noksan husus tespit edilmemiştir’ denilerek kayırıldığına ilişkin bilgi ve belgeler kamuoyuna yansımıştır. İnşaatla ilgili olarak da benzer haberlerin yaygınlık kazanması üzerine, adı geçen şirketin başka kamu birimleri tarafından da korunup kollandığı konusunda haklı bir kuşku oluşmuştur'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için şu soruları sordu:

Soma Holding'in Maslak'taki inşaat alanını edindiği tarihte, bölgedeki imar koşulları nedir?

Soma Holding bu alanı sahiplendikten sonra, imar koşullarında hangi tarihlerde, kaç kez ve ne gibi değişiklikler yapılmıştır?

Yapılan değişikliklerle kamuya açık olması gereken yeşil alan fiilen inşaat alanına katılmış, yeşil alan oranı azalırken, brüt parsel üzerinden emsal verilerek inşaat alanı artırılmış ve böylece olağan imar koşullarına aykırı ve abartılı yapılaşmanın önü açılmış mıdır?

Yapılara verilen yükseklik izinleri çevredeki alan ve yol genişlikleri ile orantılı olması gerekirken, bu oranlar gözetilmeden Spine Tower'a sınırsız yükseklik(h) izni nasıl verilmiştir?

İnşaatın, imar kurallarına aykırı olarak, arazinin en yüksek yerinden kot aldığı, böylece yer üstündeki 47 kata ek olarak yer altında da fazladan 9 kat imkanı sağlandığı doğru mudur?

Spine Tower'ın inşaat alanı ile ilgili imar planı değişiklikleri ve proje onayları hangi Belediyelerce gerçekleştirilmiştir?

Basında yer alan -ve bazı Belediye Meclis Üyelerinin suç duyurusunda da bulunduğu- bütün bu konular Bakanlığınızca inceleme konusu yapılmış mıdır? Yapılmışsa, bu incelemenin sonuçları nedir ve aykırılıklarla ilgili bir yaptırım uygulanacak mıdır? (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.