TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zabıta saldırılarına kınama

Tüm Yerel-Sen ve Ege Belediye Zabıtaları Vakfı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde işportacıların saldırısına uğrayan zabıta ekipleri adına bir basın toplantısı gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zabıta saldırılarına kınama

Tüm Yerel-Sen ve Ege Belediye Zabıtaları Vakfı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde işportacıların saldırısına uğrayan zabıta ekipleri adına bir basın toplantısı gerçekleştirdi

DAVUT İPEK

Tüm Yerel-Sen ve Ege Belediye Zabıtaları Vakfı, İzmir’in Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasında, işportacıların zabıta ekiplerine yaptığı saldırıyı kınadıklarını belirten bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Hastaneye kaldırılan zabıta personellerinde ciddi yaralanmalar meydana geldiğinin belirtildiği toplantıda, zabıta ekiplerinin seyyar satıcılardan şikayetçi olmalarına rağmen seyyar satıcıların serbest kalmalarının yanlış olduğu da vurgulandı. Bu ve buna benzer olayların çok sık yaşandığını söyleyen Tüm Yerel-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Zabıta teşkilatı belediyelerin özel kolluk kuvvetidir. Zabıtaların diğer kolluk kuvvetlerinden farkı, kendilerini savunabilmeleri için güç kullanma yetkilerinin olmamasıdır. İşini büyük azim ve gayretle, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, halk yararına yapmaya çalışan ve bunu yaparken de bir türlü anlaşılamayan teşkilattır zabıta teşkilatı.”

HALKIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Zabıtaların çok zor şartlar altında görev yaptıklarını ve görevlerini yaparken de birçok kez fili saldırıya uğrayarak yaralandıklarını veya öldüklerini belirten Güler, zabıtaların güç kullanma haklarının olmadığını ve kendilerini savunmaları halinde ise hemen tutuklandıklarını da sözlerine ekledi. Zabıtanın halk nezdinde son derece olumsuz bir imajının olduğunu da söyleyen Güler, “Zabıtaların halk arasındaki bu olumsuz imajdan kurtulması şart. Halkımız zabıtaları çok yanlış tanıyor. Zabıtalara karşı hep bir önyargı durumu mevcut. Oysa ki zabıta, halk için, halk yararına çalışmalar yaparak, halkın sağlığını korumaktadır. Onun için de halkımızın desteği zabıta için büyük önem taşımaktadır” dedi.

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILSIN”

Zabıtaların son derece zor koşullar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Güler, zabıta teşkilatının daha etkin bir düzeye gelebilmesi için yasal düzenlemelerin zabıtalar lehine iyileştirilmesinin gerektiğini de sözlerine ekledi. Zabıtaların can güvenliklerine ilişkin demokratik ve ekonomik haklarının geliştirilmesi gerektiği hususuna de değinen Başkan Güler sözlerini şu şekilde bitirdi: Zabıtaların ekonomik ve demokratik haklarının geliştirilmesini istiyoruz. Bu bağlamda gerekli çalışmalar bir an önce yapılsın. Zabıta teşkilatının daha etkin bir düzeye gelmesi için bu şart. İşportayla uğraşmak sadece zabıtanın görevi değildir. Zabıtaya karşı bir saldırı olduktan sonra değil olaylar daha cereyan etmeden gerekli önlemler alınsın. Tüm yetkilileri artık göreve çağırıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.