TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Böyle bir tepki doğru olmadı"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın, 'siyasi konuşma' yaptığı gerekçesiyle kendisine tepki göstermesine ilişkin, "Böyle bir tepki, doğru bir tepki olmadı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Böyle bir tepki doğru olmadı"

Danıştay'ın kuruluşunun 146. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen törende, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün ardından kürsü konuşması yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşmasının uzunluğu ve içeriğinin 'siyasi' olduğu gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ın tepkisiyle karşılaştı. Törende, Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan Erdoğan'ı elinden tutarak sakinleştirmeye çalıştığı dikkat çekti.

HİRBİR YÖNETİCİDEN BU TEPKİLERİ BEKLEMEM

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Feyzioğlu, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yöneticilerinin hiçbirinden bu tepkileri beklemem. Beklersem; yaşadığım Cumhuriyetin ne kadar sertleştiğini, ne kadar üzücü hale geldiğini düşünürüm ve yola devam edemem" şeklinde konuştu.

"Ben bundan sonra da konuşurum, dinlemek isteyen dinler, gelen gelir, gelmeyen gelmez" diyen Feyzioğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir tepki doğru bir tepki olmadı. Yani önceki yapılan konuşmalara bakın, daha önceki TBB Başkanlarının konuşmalarına bakın bu 30 Mart sürecinde yaşadığımız o sertliği, o kutuplaşmayı giderecek, 'gelin sarılalım bir birimize, birlikte çözelim' konuşmasıydı birlikte çözmek yerine, 'ben istediğim şekilde çözerim, dayatırım' anlayışının son anda patladığını üzülerek görüyorum. Tercih tabii bunu yapanlarındır. Türkiye Cumhuriyeti de büyük devlettir, Türk milleti de gerçekten sağduyulu millettir. Benim ne demek istediğimi milyonlarca insanın anladığına ben eminim." (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.