TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duatepelilerin ‘Tünel’  öfkesi

Duatepe Mahallesi ve çevresindeki 5 tepe olarak adlandırılan diğer 4 mahallerin sakinleri, Konak Tünelleri İnşaatından duydukları rahatsızlığı düzenlenen forumda dile getirdi. Duatepe Mahalle Muhtarı Muharrem Koç’un katkılarıyla gerçekleşen foruma Konak belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Duatepelilerin ‘Tünel’  öfkesi

HAMZA GÜL - Konak’ın Eşrefpaşa ve Kadifekale arasında kalan 5 tepeler diye bilinen bölgesindeki Duatepe, Çimentepe, Kocatepe, Tınaztepe ve Zafertepe Mahallelerinde bir çok evin zarar gördüğü Konak Tünelleri İnşaatı ile ilgili yaşanan sıkıntılar Duatepe Mahallesi’nde ele alındı. Duatepe Mahalle Muhtarı Muharrem Koç’un iftara davet ettiği Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve belediye yetkililerinin de katıldığı foruma çağrıyı önceden duyuran EGE’de bugün Gazetesi damgasını vurdu. Duatepe Mahalle Muhtarı Muharrem Koç’un 13 yıldan beri geleneksel hale getirdiği ücretsiz iftar yemekleri organizasyonunun haberinin bulunduğu gazetede foruma gelenlere muhtarlık gönüllüleri tarafından dağıtıldı.

İKİ BAŞLIKLI TOPLANTI

Duatepe Mahalle Muhtarı Muharrem Koç, forum için toplanan mahalle sakinlerine ve belediye yetkililerine hitaben yaptığı açılış konuşmasında yaptıkları toplantının iki önemli başlığı olduğunu belirterek, “Bugün burada toplanmamamızın iki önemli nedeni var; birincisi inşaatı devam eden Konak Tünellerinin mahallemize verdiği zarar, ikincisi de mahallelerimizde yaşanan sorunlar karşısında yerel yönetimlerimizin bizlere ne gibi katkılar sağlayacağının bilinmesi amacıyla yapılacak açıklamalardır” dedi.

Konak Tünelleri inşatlarından dolayı evleri zarar görüp buradan taşınmak zorunda kalan mahalle sakinlerinin de katıldığı toplantı gece yarısına kadar sürdü. Duatepe Mahallesi’nde düzenlenen foruma Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından yöneticiler, Beştepe diye anılan bölgenin diğer mahallelerinin muhtarları ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı. Mahalle sakinlerinin seslerini duyurma fırsatı bulduğu forumda evlerini boşaltmama kararı alan Duatepeliler, tünel inşaatının durdurulması için birlikte mücadele etme kararı aldı.

PEKDAŞ’TAN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Konuşmasında hükümete seslenen Başkan Pekdaş, “Hükümet olmak insanların dertlerine çözüm bulmaktır. İnsanlar buralara değer kattılar, burası 100 yıllık bir mahalle. Burayı değerli hale getiren insanlardır. Burayı rant kapısı olarak düşünmek doğru değil. Burada tedbirler alınır, kentsel dönüşüm yapılır, ondan sonra tünel yapılıyorsa yapılır. Ama önce insanların barınma hakkına sahip çıkılmalıdır. Buradan ayrıca burada toplanan siz değerli mahalle sakinlerine de bir çağrım var, örgütlenecek, birlikte mücadele edeceksiniz. Ben de sizinle birlikte bu mücadelede yer alacağım. Biz hepimiz aynı taraftayız. Sizin adınıza kimse mücadele etmez. Ben size söz vermiyorum, gelin birlikte mücadele edelim diyorum” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.