TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zihinsel engelliler ebru sanatını öğreniyor

       Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, dernek çatısı altında toplanan zihinsel engelli gençler, resimden sonra, ebru sanatını da öğrenmeye başladı. Zihinsel Engelliler Derneği’nde, üniversite öğrencisi Levent Fırat ve Rabia Karaca’dan ebru dersleri alan zihinsel engelli gençler mutlu oldu

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2014 13:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zihinsel engelliler ebru sanatını öğreniyor

İlçedeki Barış Manço Parkı içinde yer alan dernek merkezinde bir araya gelen zihinsel engelli gençler, resim ve takı tasarım dersleri alırken, bu defa da ebru ile tanıştı. Levent Fırat ve Rabia Karaca’nın öncülüğünde birbirinden güzel ebrular yapan gençlerin mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Kursiyer Beyhan Atmaca, “Bunu ben yaptım. İşte ilk günlerde resim yapıyorduk. Şimdi ebru yapıyoruz. Ben mutluyum” derken, Yağmur Özavcı da Biz ebru yaptık bu gün. Çok mutluyum. Ebru sanatını çok seviyorum” dedi. Murat Pirim de, “Ebruyu çok seviyorum. Çok mutluyum” dedi.

 Engelli gençlerle bulunmaktan mutlu olduğunu anlatan Levent Fırat, “Burada olmaktan mutluyum. Kurs dahilinde buraya geldik. Tekrarlanmasını isteriz. Göstermek, onları eğlendirmek bizi de mutlu ediyor. İnşallah tekrarlanır. Tekrar bir araya geliriz. Vesile olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Rabia Karaca da, “Ulviye hocamız sayesinde buraya geldik. İyi ki de gelmişiz. Hem onlara öğretmek hem de onlardan bir şeyler öğrenmek çok güzel. İyi ki de buradayız. İyi oldu. Biz de mutlu olduk. İsteyen herkesi, hem ebru yapmaya hem de burayı ziyaret etmeye bekliyoruz” dedi. (İHA/BALIKESİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.