TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalleliyi korkutan patlamalar

Buca Aydoğdu Mahallesi’nde bulunan TOKİ evlerinin hemen yanında projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sosyal Yaşam Kampüsü inşaatında temel çalışmalarında patlatılan dinamitler vatandaşları tedirgin ediyor

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahalleliyi korkutan patlamalar

FEYZİ MİRHANOĞLU

Buca, Aydoğdu Mahallesi EVKA 1 yakınında bulunan TOKİ Konutlarının karşısında projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ardından çıkarılan ihaleyle inşaatı yüklenen firmanın inşaatını sürdürdüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Sosyal Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Kampüsü’nün yapımı temel açma çalışmalarında patlatılan dinamitlerle vatandaşları tedirgin ediyor.

Gündüz saatlerinde yapılan çalışmaların evlerine ve çevreye zarar verdiğini iddia eden sakinler, yerleşim yerine bu kadar yakın bir alanda nasıl dinamit patlatılarak inşaat çalışmaları devam eder diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

EVLER ZARAR GÖRÜYOR

Dinamitlerin patlamasının ardından kırılan kaya parçalarının yollara ve evlerin balkonlarına kadar geldiği görülürken okulların kapanmasının ardından çocukların da sokakları doldurması vatandaşları iyice tedirgin eder bir hal almış. Vatandaşlar evlerinde otururken bir anda patlayan dinamitlerin avizelerini bile düşürdüğünü iddia ederken bir vatandaşta evinde çocuğunun patlayan dinamitler yüzünden korkarak hastalandığını öne sürdü.

İMZA TOPLAMIŞLAR

Çevrede birçok inşaatın yapıldığını zeminin her yerde aynı olduğunu fakat hiç birisinin dinamit kullanarak temel çalışması yapmadığına dikkat çeken semt sakinleri konuyla ilgili, “Patlatılan dinamitlerden şikayetçiyiz çok korkuyoruz. Taşlar balkonlarımıza kadar geliyor. Çocuklarımız ağlıyor” yazılı dilekçeyle sakinlerden imza toplayarak Buca Kaymakamlığı’na başvurduklarını belirtti. Yaklaşık 150 imza toplayan sakinler bir an önce dinamit patlama çalışmalarına çözüm bulunması istiyor.

GEREKLİ ARAŞTIRMALAR YAPILDI MI?

Gerekli desibel ölçümlerinin yapılıp yapılmadığı bilgisine ulaşılamazken, vatandaşlar sürekli devam eden patlama çalışmalarının psikolojik olarak kendilerini rahatsız ettiğinden dert yanarken, çocuklarını evden dışarı çıkaramadıklarından yakınıyorlar. Canlarının tehlikede olduğunu ifade eden semt sakinleri yerleşim yerine bu kadar yakında temel çalışmaları için dinamit patlatılmasının yasal olup olmadığının açıklanmasını talep ediyor. Kendi aralarında topladıkları imzaları Kaymakamlığa teslim ettiklerini belirten vatandaşlar acilen bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım talebinde bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.