TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Karşınızda bakkal dükkanı yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kobani'den kaçanlara sahip çıkan Mehmetçiğe taş atacaksın utanmadan Türkiye Kobani'ye yardım etsin diyeceksin. Böyle bir bakar körlük olabilir mi. Sizin karşınızda bakkal dükkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti var' dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
'Karşınızda bakkal dükkanı yok'

Erdoğan, Bayburt Valiliği önünde düzenlenen törende halka hitap etti. Erdoğan,  'Kobani'den kaçanlara sahip çıkan Mehmetçiğe taş atacaksın utanmadan Türkiye Kobani'ye yardım etsin diyeceksin. Böyle bir bakar körlük olabilir mi. Sizin karşınızda bakkal dükkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti var' dedi.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

11 yıl bu ülkenin başbakanlığını yaptığını belirten Erdoğan, "Şimdi Cumhurbaşkanlığı vazifesini ifa ediyorum. 10 Ağustos akşamı sandıklar açılınca sonuçlar ortaya çıkma başlayınca en yüksek oyun hangi illerimizden çıkacağını merakla bekledim. Birinci Rize oldu. İkinci yüzde 80 oy oranı ile Bayburt oldu. Üçüncüsü yüzde 75 oy oranı ile Gümüşhane oldu. Siz böyle rekor oy oranı ile bu kardeşinize en güzel hediyeyi verdiniz. Bayburtlu tüm kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Bugün hem Bayburt’a teşekkür etmeye, bu vesileyle yapımı tamamlanan eser ve hizmetleri açmaya geldik. Bayburt’ta 25 ayrı hizmet ve yatırım tamamlandı. Bugün törenle resmi açılışını yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımız ağız ve diş sağlığı merkezi, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesini tamamladı. Bugün bu hizmeti resmen açıyoruz. Milli eğitim bakanlığımız 5 ayrı yatırımını tamamladı. Bayburt Üniversitemize dört ayrı tesis kazandırdık. Bayburt belediyemizin yaptığı tesisleri, parkları, Orman bakanlığımızın tesisleri ile 340 konutun teslimini yapacağız. Özel sektörümüz ve sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı yatırımlar tamamlandı. Bu güzel eserlerin tamamını bugün hizmete açıyoruz. Bu hizmetlerimizin Bayburt’a Bayburtlu hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Başbakanlığımız döneminde çok önemli hizmetler yaptık Bayburtumuza. Bu hizmetler bitti mi, hizmet bitmez. Durmak yok yola devam dedik ve devam ediyoruz.

NE ALDATAN OLACAĞIZ NE ALDANAN OLACAĞIZ

2008 yılında Bayburtumuza üniversite kazandırdık. Söz verdik mi yaparız. Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. 50 yataklı merkez devlet hastanesini 3 adet aile sağlığı merkezini hizmet açtık. 2003 yılına kadar Bayburt’ta bölünmüş yol 2 kilometre 12 yılda 76 kilometre bölünmüş yol yaptık. 928 konut ürettik. Bunları hak sahiplerine teslim ettik. Bayburt’u 2006 yılında doğalgaz ile tanıştırdık. Merkez nüfusu doğalgaz konforunu yaşıyor. Doğalgaz yeni icat olmadı ama bunu biz yaptık. 16 tarihi eseri restore ederek onlara itibarını yeniden kazandırdık. Çok önemli projeler yatırımlar devam ediyor. Tünel yapımı devam ediyor Bayburt Trabzon yolu 96 kilometre kısalacak. Bunlar bir azmin iradenin bir varoluşunun iradesidir. Bu millet küllerinden ayağa kalktı şimdi yürüyor. Bu tünel önümüzdeki yıl tamamlanacak ve hizmete açılacak. Zigana tünelin müjdesini vermiştik. Bu proje Bayburt ve Gümüşhanenin de projesidir. 10 Kasıma ihale tarihi alındı. İnşallah kazmayı bir an önce vurmak için çalışmalar hızlanıyor. Süratle ihale bitecek adımlar atılacak. Aynı şekilde Zigana’da Ovit’te sıkıntı var mıydı. Bu tüneller açılışınca ulaşım çok rahat olacak. Yapacağımız tünelle 1750 rakımları 1250 rakımlara düşüreceğiz. Kış şartları bertaraf edilecek. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinin gelişimi sağlanacak. Bu yatırımlarla Bayburt’un değeri daha artacak. Bayburt Bayburt olalı böyle tünel görmedi. Eğitimde sağlıkta daha nice alanda Bayburt’ta çalışmalar devam edecek. Başbakanımıza bu ziyaretimdeki gözlemlerimi aktaracağım. Bayburt’un fahri milletvekiliyiz ya bu projeleri takip edeceğiz. Birlikte çalışacağız. El ele vereceğiz. Sadece bizlerin çalışması yetmez. Umutsuz olmayacağız, karamsar olamayacağız. Sabredeceğiz, sabrın meyvelerini hep birlikte toplayacağız."

SOKAKTAKİ YAŞANANLAR BAYBURTUMUZ’U RAHATSIZ EDİYOR

Türkiye’de son günlerde yaşanan hadiselere de değinen Erdoğan, "Ben Bayburt’un özellikle üzüldüğü biliyorum. Tarih boyunca Bayburt vatanseverlik destanları yazdı. Kahramanlık destanları yazdı. Sokakları ateşe veren yakan yıkan, yağmalayanların Bayburtumuz’u rahatsız ettiğini biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üç beş sokak serserisine boyun eğecek değildi. Onlar yakarlar ama bedelini ağır öderler ama biz daha güzelini yaparız. Biz hangi ecdadın torunuyuz. Kesilen sakal daha gür biter biten diyen ecdadın torunuyuz. Kesilen kol yerine gelmez diyen ecdadın torunuyuz. Bu yapılanların hesabımı sorarız. Türkiye’nin hemen yakınında Irak ve Suriye’de gelişmeler yaşanırken içeride tahriklere gelmeyiz. Bunu hiç kimse yanlış anlamasın demokrasiden taviz vermeyiz. Terörle mücadele edilirken hukukun dışına çıkılmaz. İnsan haklarına aykırı davranılmaz huzurun bozulmasına güvenliğin zafiyetine izin vermeyiz. Güvenlik ve özgürlük dengesini en uygun dengede sağlarız. Bayburt rahat olsun. 77 milyon her kardeşim rahat olsun. Güvenlik son derece fedakarca bu serserilere hesap soruyor sormaya devam edecek. Bu alçakların bu teröristlerin bu hainlerin nerelere saldırdığın özellikle dikkatinizi çekiyorum. Kürk kardeşlerimize saldırıyorlar. Başörtülü inançlı sakallı Kürt kardeşlerimize, alın terini kazanan esnaf kardeşlerimize saldırıyorlar. Okullara saldırıyorlar. Müzelere, kütüphanelere kitaplara saldırıyorlar. Halk kütüphanesine saldırıp kitapları yakıyorlar bunu daha kim yaptı barbarlar yaptılar. Bağdat’ın kütüphanelerini yaktılar. Bunu yapanlar aradan bin yılda geçse barbar diye anılıyorlar.

Kürtler okumasın cahil kalsın diye yapıyorlar. Kitapla tanışmasınlar diye bunu yapıyorlar. Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek biliyorlar. Yazıklar olsun. Bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun. Bu örgütün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun.

Biz batıda ne varsa güneydoğuda da o olacak dedik. Güneydoğudaki kardeşlerimizin bu yatırımları alsınlar diye uğraştık. Bu hizmetleri engellemeye çalışıyorlar, özgürlüğü esirgiyorlar. Biz barıştan özgürlükten yanayız diyorlar böyle barış olur mu güvenlik güçlerime kurşun sıkacaksın bir de barıştan bahsedeceksin. Böyle barbarlık üzerine kurulmuş harekatın Kürt kardeşleri götüreceği bir liman yoktur.

MASUM İLE SUÇLUYU BİRBİRİNDEN AYIRACAĞIZ

Asla kardeşlerimize husumet beslemeyin. Bir müslümana bu yakışmaz. Masum ile suçluyu birbirinden ayıracağız. Terör örgütü kardeşlerin arasına nifak sokmaya çalışıyor. Fitne sokmaya çalışıyor bu oyuna da tuzağa düşmeyeceğiz. Terör ile teröristi masum vatandaşlarımızdan ayıracağız."

ÇOCUKLARINIZI SOKAKTAN ÇEKİN

Anne ve babalara da seslenen Erdoğan, "Çocuklarınızı sokaktan çekin. Çocuklarınızın hayatlarını bir hiç uğruna karartmaya çalışıyorlar. Bu karşı uyanık olun. Allah aşkına şu şımarıklığa bakar mısınız. Türkiye Kobani’ye yardım etsinmiş. Yahu tezkereye hayır diyeceksin zalim Esed’e destek vereceksin, 250 bin Suriyeli kardeşimiz öldürülürken susacaksın, Kobani’den kaçanlara sahip çıkan Mehmetçiğe taş atacaksın utanmadan Türkiye Kobani’ye yardım etsin diyeceksin. Böyle bir bakar körlük olabilir mi. Sizin karşınızda bakkal dükkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Kobani bahanesiyle bunu yapanların hesabını sorarız. Bunlara öfkelenerek asla istediklerini inşallah vermeyeceğiz.

Bayburt’un da Bayburtu gençlerin de aklı selim hareket edeceğine inanıyorum. Hiç merak etmeyin kahraman KOP şehitleri, kahraman genç Osmanın yolundan gidiyoruz" diye konuştu. (İHA/RİZE)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.