TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düğünlerde favori sahte dolar

Düğünlerde sıkça görmeye alışık olduğumuz havaya dolar saçma modası, ekonomik şartların değişmesiyle ilginç bir hal aldı

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Düğünlerde favori sahte dolar

Amerikan dolarının piyasa fiyatı 2 TL’yi aşınca vatandaş çareyi sahte dolarda buldu. Orijinalinden tek farkı üzerindeki 'Geçersizdir' ibaresi olan sahte 1 doların demeti 5 TL’ye satılıyor. Demetin içinde 100’den fazla 1 dolarlık sahte banknot olunca vatandaşın ilgisi kaçınılmaz oluyor.

SAHTE DOLARLA TATMİN

İzmir’de düğün gereçleri satan esnaf Mustafa Erduran, ekonomik gücü yerinde olmayan vatandaşların kendilerini tatmin etmek amacıyla sahte dolara başvurduğunu söyledi. Halkın, oynayanlara para takmak gibi bir adedi olduğunu dile getiren Erduran, şöyle konuştu: “Bu ekonomik şartlarda kimse kimseye para takamıyor. Gerçek dolar bulamayan vatandaş eskiden ister istemez kağıt mendil atardı. Şimdi bu işi daha modernleştirdiler. Vatandaşın para takmaya gücü yetmiş olsa bunlar basılmazdı. Bunları daha çok talep edenler orkestralar ve düğün salonları. Vatandaş para takmayınca bu açığı bir yerden kapatmak zorundalar. Bu sahte paraları bizden toptan alıp düğün sahibine satıyorlar.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.