TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KA-DER istifaya çağırdı

16’ıncı kuruluş yıldönümü toplantısında konuşan KA-DER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün, sorumluluğu bulunanları istifaya çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KA-DER istifaya çağırdı

HALİDE DEMİR

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şube Başkanı Sema Övgün, Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle yaşamını yitiren maden işçilerinin aile ve yakınlarıyla Türk toplumuna başsağlığı dileğinde bulundu ve sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

KA-DER’in 16.’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Best Western Otel’de seçilmiş kadın belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, önce üyelerine Soma’da yaşamını yitiren maden şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıya katılan kadın siyasetçilere, siyah kurdela takan Başkan Sema Övgün ve yönetim kurulu üyeleri, eşlerini ve çocuklarını kaybeden kadınlarla dayanışma için Soma’ya gideceklerini belirtti.

 

KAZADA DOLAYLI ONAY VE KATKISI OLANLARI

İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ

Mağdur kadın ve çocuklarla dayanışma için psikologlar eşliğinde Soma’ya gideceklerini ve destek-dayanışma içerisinde olacaklarını dile getiren Sema Övgün,  ihmal ve usulsüzlüklerin sürdüğü ve iş güvenliğinin sağlanmadığı ülkelerde ortaya çıkan iş kazalarının kaza olmaktan çıktığına vurgu yaparak, olayda sorumluluğu bulunanların istifa etmesini beklediklerini de kaydetti: “Kelimelerin acı ve üzüntümüzü ifade etmekte yetersiz kaldığı günler yaşıyoruz. Soma’da meydana gelen maden kazası, bizleri ve Türkiye’yi derinden üzdü. İhmale ve usulsüzlüğe dayalı bu ölümlerin gittikçe artacağı gerçeği acımızı katlıyor. Hükümet yetkililerinin, bu olay karşısında öncelikle sorumlu ve sağduyulu davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bir hukuk devletinde iş kazalarının ‘kader’ olarak değerlendirilemeyeceğini biliyor, bu kazada ihmali, doğrudan veya dolaylı onayı ve katkısı bulunan tüm yetkilileri istifaya çağırıyoruz. Olayın tüm sorumlularının bulunmasını, olayda ihmali ya da kusuru bulunanlar hakkında yasal süreç başlatılmasını talep ediyoruz.”

 

KAZA İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ ARTTIRILSIN

“İş güvenliğinin sağlanmadığı bir ülkede, insanlar canlarından oluyor. Ve bu ülke, ölümlerin ardından bir ‘umut’ ışığıyla ocakların önünde bekleyen başta kadınlar ve çocuklar; çocuğunu, kocasını, yakınlarını kaybeden gözü yaşlı, çaresiz insanlar bırakıyor” diye konuşmasını sürdüren KA-DER Başkanı Sema Övgün, bundan sonraki süreçte özellikle tehlikeli işler başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliğine daha fazla önem verilmesi ve gerekli yasal düzenleme ve caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesinin bir kez daha ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

 

GAZETEMİZE PLAKET

KADER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün ve yönetim kurulu üyeleri Canan Can, Tansel Namlıses, KA-DER’in kuruluş yıldönümü toplantısına katılan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve kadın meclis üyelerine ve gazetemizin başarılı Politika Muhabiri Halide DEMİR’in de içinde bulunduğu basın mensuplarına plaket ve teşekkür belgesi sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.