TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama’da şampiyon Galatasaray

3. Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası'nda Galatasaray kadın ve erkek takımları şampiyon oldu

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama’da şampiyon Galatasaray

3. Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası’nın final mücadelelerinde Galatasaray kadın ve erkek takımları finalde galip gelerek turnuvanın şampiyon takımı oldular.

Türkiye’de düzenlenen ilk ve tek veteran basketbol turnuvası olan ve 12 Erkek, 7 Kadın takımdan, 40 yaş üstü ünlü basketbolcuların 3 gün boyunca kıyasıya mücadele ettiği, 3. Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası’nın şampiyonu hem erkek hem de kadın takımlarda Galatasaray oldu.

Final müsabakalarında erkekler grubunda karşı karşıya gelen Galatasaray – Basketbol Akademi mücadelesinde 40-38’lik skorla galip gelen ve kupayı kaldıran taraf Galatasaray oldu. Kadınlar grubunda karşı karşıya gelen ve son saniyeye kadar mücadelenin kıyasıya yaşandığı Galatasaray- As Bergama karşılaşmasında ise 48-43’lük skorla gülen taraf ve kupanın sahibi Galatasaray oldu.

“BÜTÜN BASKETLER SOMA İÇİN” ATILDI

Turnuva’da erkeklerde Galatasaray birinci, Basketbol Akademi İstanbul ikinci, St. Petersburg üçüncü olurken, kadınlarda Galatasaray birinci, As Bergama ikinci, Smyrna ise üçüncü oldu.

Toplum Gönüllüleri Vakfı ile düzenlenen ortak bağış kampanyası ile “Bütün Basketler Soma İçin” sloganıyla sahaya inen ve mücadele eden takımların aldıkları maç skorlarına göre toplanan bağış Soma’da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitirenlerin birinci derece yakınlarına bağışlanacak.

“TÜM SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM”

Türkiye’de düzenlenen ilk ve tek veteran basketbol turnuvası, Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası’nın üçüncüsünü düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç turnuvaya ilginin her geçen yıl arttığını ve gelecek yıl daha çok takımın katılabilmesi için turnuva süresinin uzatılabileceğini belirtti.

Soma’da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine turnuva ile destek olunmasının örnek bir davranış olduğunu belirten Gönenç, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘ Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünün ne kadar doğru bir söz olduğunu bugün buradaki tüm sporcularımız gösterdi. Kınık’ta ve Soma’da maden kazasında yaşamını yitiren işçilerimizin ailelerini ziyaret edip onların yanında olan ve onlara destek olan tüm sporcularımızı tek tek kutluyorum. Spora ve sporcularımıza Bergama Belediyesi olarak elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.